Isparta´nın Doğal Zenginlikleri Uluslararası Fotoğrafçıların Objektifinden Sergilendi

6 Haziran 2014 15:11

Her zaman şehriyle bütünleşmeyi hedefleyen Süleyman Demirel Üniversitesi devam eden Uluslararası II. Davraz Kongresi'nin son gününde yaklaşık bir haftadır; "XI. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) Fotoğrafçılar Buluşması ve Sergisi" kapsamında  Isparta'da bulunan yirmi ülkeden yaklaşık otuz fotoğraf sanatçısının "güller ve göller" temalı çalışmalarını Barida Otelde açılan sergiyle davetlilerle buluşturdu.

Serginin açılışının ardından fotoğrafçılık adına bildiri sunumu ve protokol imza törenine geçildi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uluslararası Avrasya Fotoğrafçılar Birliği Kuruluş Aşaması Komisyon Başkanı Tuna Akçay, sosyal medya ve teknolojinin gelişimi, insanları düzensiz algıya sürüklediğini, yeni dünyada düzensiz algı yönetimiyle nesillerimizin büyük bir tehlike altında olduğunu belirtti. Bindiğimiz dalı kesiyoruz ve yaşadığımız coğrafyanın ruhunu terk ediyoruz dedi. Bütün bu olumsuzlukların algı yönetimi politikasıyla oluşmadığını, yenidünyaya ayak uyduramadığımızı söyledi.

Türksoy temsilcisi Timur Devletov, organizasyondaki emeği geçen üniversite personeli ve şehir halkına teşekkür ederek Avrasya Fotoğrafçılar Birliği sayesinde de ileriye daha emin adımlarla yürüyebileceğimizi söyledi. Ayrıca Isparta topraklarında böyle güzel bir çalışmanın yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Son olarak söz alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da birçok küresel sorun için oluşturulan bu platformda çözüm önerileri masaya yatırıldığını  ve küresel sorunlar yeni bakış açılarıyla tartışıldığını dile getirdi. Ülkelerin açlık, susuzluk, savaş, yönetim krizleri, güvenlik problemleri, çevre-iklim gibi birçok problemlerin ele alındığını belirten İbicioğlu, “Amacımız, yeni bir dünya ve bu dünyada  barış ve huzur içinde yaşayabileceğimiz ortamlar oluşturmaktır.” dedi.

Fotoğrafçılığın öneminden de bahseden İbicioğlu, sözlerine şöyle devam etti. “Mesajlarımızın bazen gözle bazen kulakla bazen konuşmayla veririz. Ancak görsel imgeler aceleci ruh halimizden dolayı mesajlarımızı daha çabuk iletir. Fotoğrafçılık, hangi amaçla yaklaşırsanız yaklaşın şu anda algı şemalarımızın oluşturulmasında en önemli mesajlar arasındadır.” dedi.  Avrasya Fotoğrafçılık Birliğinin 2. Uluslararası Davaz Kongresi’nin ruhuna uygun olması açısından son derece önemli olduğunu da aktaran İbicioğlu, son olarak değerli sanatçılarımıza ve Uluslararası Avrasya  Fotoğrafçılar Birliği kuruluş aşaması genel sekreteri Öner Kılıç’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Uluslararası Avrasya  Fotoğrafçılar Birliği kuruluş deklerasyon protokolü imzalandı.

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...