Yalvaç Belediye Meclisi toplandı

6 Haziran 2014 15:16

Haziran ayı Belediye Meclisi toplantısı 03 Haziran 2014 Salı Günü Saat: 20.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Gündeme geçilerek gündemin 1.maddesi olan 2014 yılı Ağustos ayında yapılması düşünülen Pisidia Antiokhceia Kültür, Turizm ve Sanat Festivali’nin 14-15-16-17 Ağustos ayında yapılmasına 4 Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin Soma’da yaşanan Maden Faciası nedeni  ile yapılmaması yönündeki kararlarına karşılık 11 MHP’li meclis üyelerinin kabul oyuyla  oy çokluğu ile kabul edildi

Belediye Başkanının Yurt dışına çıkışı konusunun görüşülüp karar Bağlanması (‘’Cittaslow/Sakin Şehir’’18/22 Haziran 2014 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştireceği 2014 Yılı Uluslar arası Genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Halil Hilmi TÜTÜNCÜ’nün katılmasına oy birliği ile karar verildi.

Yalvaçlı hemşehrimizinde meclis üyesi olarak bulunduğu Cenon Belediyesinden gelecek olan ekibin ilçemizin tanıtılması, gezdirilmesi ve ağırlanması konusunda teklif edilen işbirliği sözleşmesi oy birliği ile kabul edildi.

Isparta İdare Mahkemesinin 2013/456 esas,2014/375 nolu kararının görüşülmesi konusunda ise1 km. mesafe yönünden çözüm bulmak için oy birliği ile kabul edildi.

Isparta Ticaret Borsası’nın 07.04.2014 tarihli dilekçesi ile talebinin ‘laboratuar açmak üzere mülkiyeti Belediyemize ait Toptancı Hal Binasındaki 3.nolu işyerinin elektrik, su, kalorifer yakıt ücreti, temizlik işçilik ücretlerinin borsa tarafından karşılanmak kaydı ile kiraya verilmesi konusundaki maddeyi 4 Ak Partili Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık 11 MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kabul etmeleri sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.

05.05.2014 tarih ve 52 nolu meclis kararı ile Belediyenin geçmişe yönelik alacaklarının tahsili, tahsilâtı hızlandırıcı ve yapılandırılması konularının araştırmak üzere kurulan araştırma komisyonunun çalışmalarının daha etkin ve verimli sonuç almak nedeniyle komisyona  Ağustos ayına kadar süre verilmesine oy birliği ile kabul edildi.

05.05.2014 tarih ve 50 nolu Belediye Meclis Kararı ile; Yeni kiraya çıkarılacak Belediye taşınmazlarının, ihale öncesi muhammen bedel değer tespitlerini tespit etmek üzere kurulan araştırma komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi sonucunda uzun yıllardır kiraya verilmeyen yerlerin dikkate alınarak okunan raporda bulunan  bedelleri üzerinde Belediye encümenine yetki verilmesine 4 Ak Partili Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık 11 MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kabul etmeleri sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin diğer bir maddesi olan Mahalli idareler İşverenleri Sendikasına üye olunması konusundaki görüşe 4 Ak Partili Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık 11 MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kabul etmeleri sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündeme alınan diğer maddelerin görüşülüp karara bağlandıktan sonra bir sonraki Belediye Meclisi Toplantısının 05 Ağustos 2014 Salı günü Akşam saat 20:00’de yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...