“En çok sektörel teşvik alan ajans bölgesiyiz”

6 Haziran 2014 15:20

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşmesi, mevcut OSB'nin genişleme alanı, Çevre Düzeni Planı'ndaki değişiklik ve gülün sanayi bitkisi olması yönünde hazırladığı raporlarla sonuca ulaştıklarını ve Isparta'nın kazandığını söyledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ajansın sadece mali destek değil, Batı Akdeniz illerinin önünün açacak girişimlere imza attığını bildirdi.

90 YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILDI

3 yıllık süreçte Antalya, Isparta ve Burdur'dan BAKA'yı 2794 işadamının ziyaret ettiğini anlatan Engin, 217 işyerinin ziyaret edildiğini, 90 yatırımcının önündeki engellerin BAKA sayesinde aşıldığını belirtti. Engin, son üç yılda 3 ilde 171 projeye de mali destek sağlandığını açıkladı.

BAKA BU DÖRT KONUDA

ISRARLI DAVRANDI

Engin,  BAKA'nın Isparta'da dört ana başlıkta hazırladığı raporlarla, ilin önemli kazanımlar elde ettiğine dikkat çekerek, “Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşmesi konusu çözüldü. Şimdi DOSB'de 12 parselde iş yeri açılacak. 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'na Sayın Valimizin girişimleriyle itiraz edildi. Eğer yayınlandığı halde çıksaydı Isparta'nın 30 yılının önü tıkanmış olacaktı. Şimdi ÇDP bizim isteklerimiz doğrultusunda askıya çıktı. Askı sürecinde 102 itiraz geldi. Bu itirazlar istişare edildi ve Çevre Müdürlüğümüz tarafından Valimize iletildi. Süleyman Demirel OSB'de artık yer kalmadı. Yatırımcı gelse nasıl yer vereceğiz? Bu konuda teknik bir toplantı yapıldı. 900 dönümlük bir alan genişleme alanı olarak gösterildi. Ayrıca gülün sanayi bitkisi olması yönünde çalışmalar yapılmasını istedik.  1 yıllık çalışma sonucunda hazırladığımız raporu resmi yazıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderdik.  Daha sonra herkes devreye girdi ve sonuca ulaşıldı. BAKA ortada yok ama önemli değil. Isparta'nın kazanması önemli” diye konuştu.      

“HAVALİMANINDA SERBEST TİCARET

BÖLGESİ KURULMASI İÇİN ÇABALIYORUZ”

Öte yandan sağlık turizmi konusunda kümeleşme çalışmaları sonrası tanıtım faaliyetleri için bakanlığın 1.5 milyon lira bütçe ayırmasını beklediklerini ifade eden Engin, “Havalimanında Serbest Ticaret Bölgesi kurulması için çalışmalar sürüyor. Sektörel teşvik diye bir kavram var. 5. bölge desteği veriliyor. En çok sektörel teşvik alan ajans bölgesi biziz. Güneşe enerjisi yatırımları için rapor hazırlandı. Yatırımcıların önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik hazırladığımız rapor kabul edildi. Antalya Konya hattında hızlı tren projesine ilişkin rapor hazırladık. Yatırım programına dahil edildi” dedi.

GÜL VADİSİ NE DURUMDA?

Son olarak SDÜ'de yapılacak Gül Vadisi projesinde proje ihalesinin yapıldığını ve yapım ihalesine çıkılacağını bildiren Engin, projede ödeneğin hazır olduğunu ve 3-4 ay içinde projeye başlanabileceğini aktardı.

 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...