‘’Çatı aday fikri doğru bir fikirdir’’

6 Haziran 2014 15:22

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Türkiye açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı. Uysal, MHP ya da CHP ile aynı fikirde olduklarını ve çatı aday modelinin doğru bir fikir olduğunu belirtti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çatı aday modeliyle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Bu konuda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere birçok partiyle görüştüklerini bildiren Uysal, önümüzdeki hafta da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partilerini ziyaret edeceğini söyledi. Uysal, şunları söyledi; ‘’Türkiye’nin her meselesini siyahla, beyaz arasına sıkıştırıldığı bir dönemde demokrasinin kurallarının işlediği, hukukun işlediği, milletin adına en az maliyetle çözüldüğü bir döneme geçiş açısından Cumhurbaşkanlığı seçimini bir manivale görevi göreceğini umut ediyoruz. Bu anlamda aday gösterebilme yetkisine sahip CHP ve MHP’nin bir başka görevleri var. Tarihi şartlar bazen önünüze bazı görevleri koyar. Bugün MHP başta olmak üzere CHP bu görevle mesuldür. Son 15 gün içerisinde bizim Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ne ziyaretlerimiz oldu. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin bizlere ziyaretleri oldu. Önümüzdeki Pazartesi günü de CHP Genel Başkanının bizlere ziyaretleri olacak. 

‘‘MHP VE CHP İLE AYNI DÜŞÜNCEDEYİZ’’

İktidarın sahip olduğu ulusal medyanın mülkiyet yapısı değiştirilerek Türkiye’de kamuoyu yapıcı unsurları itibariyle hükümet ve başbakan bu süreci hegomanyası altında getirmiştir. MHP’nin çatı adayı teklifiyle birlikte iktidar kanadının aklı sedasına baktığımızda bu düşüncenin sağlığını check edebilme imkânı doğuyor. Bu fikrin önemli bir fikir olduğunu ve insiyatifi iktidarın dışında muhalefetin de alabileceğini gösterdiği kanaati içerisindeyiz. Bu sürece kolaylaştırıcı noktada partimizin bir katkı sağlayıcı iradesi var. Şuana kadar yaptığımız istişarelerde mutabık kalındığı görülüyor. İsimlendirme hususu önemlidir. Ama bu hususta bir takım maniplasyonlara zemin vermeyecek bir şekilde ısrarla vurguladığımız gibi milletin öncelikleriyle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin işletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’de kutuplaşmayla birlikte 2011 seçimleri sonrasında mutlak bir psikolojik üstünlükle birlikte kendi içerisinde de dahil olmak üzere hiçbir farklı düşünceye kulak vermeyen anlayışların Türkiye’yi dayatmayla karşı karşıya getirdiğini gördük. Bugün bu dayatmanın en zirveye çıktığı bir başkanın vatandaşa yumruk attığı dönemi yaşamaktan hizmete talip olan insanlar olarak üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. MHP ile fikir farklılığının olmadığını gördük. CHP’nin değerli başkanı geldiğinde de aynı düşüncelerimizi ileteceğiz. Bu süreç Türkiye açısından tarihi öneme sahip.’’

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...