‘’Traktörde eski vize borcu silinsin!’’

7 Haziran 2014 10:35

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, traktör sahibi üreticileri araç muayenesi konusunda uyarırdı ve muayene ücretinin 2014 yılı başından geçerli olmak üzere düzenlenmesini geçmişe dönük muayene ücreti alınmaması gerektiğini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, traktör sahibi üreticilerin muayenelerini yaptırmaları konusunda uyardı. Kutlu, traktör muayenesi yaptırmamanın trafikten men cezası gibi ciddi yasal yaptırımların yanında para cezasını da beraberinde getireceğini açıkladı. Tarım arazilerinin ve kırsal kesimlerin en önemli ulaşım araçlarından biri olan traktörlerin büyük bir bölümünün periyodik araç muayenesi konusunda eksiklikleri bulunduğun belirten Kutlu,  traktörlerin trafiğe çıkarılmalarının ilk 3 yılından sonra 3 yılda bir muayene zorunluluğu olduğunu kaydetti. Muayene süresi gelmiş ya da geçmiş olan traktör sahiplerinin araçlarını TÜVTÜRK Taşıt Muayene İstasyonlarında muayene ettirmesi gerektiğini anımsatan Kutlu,  muayene süresi geçmiş olan traktörlerin trafikten men edilebileceğini kaydetti. Ülke genelinde traktörlerin yüzde 80’inin muayeneye gelmediğini aktaran Kutlu,  muayeneye zamanında gelmeyen araçların, muayene ücretini, geç kaldıkları her ay için yüzde 5 fazla ödediğini, yol kontrollerinde muayenesiz olduğu tespit edilen araçlar için trafik cezası düzenlendiğini duyurdu.

ÜRETCİYİ DE DÜŞÜNÜN

Kutlu, araç muayenesi konusunda üreticilerin de düşünülmesi gerektiğini belirterek, ‘’Kuraklığın, dolunun ve donun ürünleri vurduğu bir ortamda zaten üreteci para kazanmıyor. 79-80 model traktörler var. Bu nedenle vize yaptıracak traktör sahipleri için muayene ücretinin 2014 yılı başından geçerli olarak alınmasını istiyoruz. Eski muayene borçları silinsin. Bu durumda üretici muayenesini daha kolay yaptıracaktı’’ diye konuştu.

 

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...