‘’Kentsel dönüşüme değil şehir dönüşümüne ihtiyaç var’’

7 Haziran 2014 10:41

AK Parti’nin Mimar Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan, kentsel dönüşümle birlikte Isparta’nın da renkleneceğini ve bundan hem mülk sahibinin hem de kiracının fayda sağlayacağını duyurdu. Ayrıca olaya sadece bina yenilemek olarak bakılmaması gerektiğini savunan Özkan, ‘’Önemli olan şehrin dönüşümüdür. Biz bunu başarabiliriz’’ dedi.

Isparta’da kentsel dönüşümden faydalananların sayısı giderek artıyor. Son olarak merkezi konumdaki 1001 cadde üzerinde Gülbirlik Mimar Sinan Şubesi'nin bitişiğindeki 5 katlı riskli bina dönüşüme uğrayacak. Kent merkezinde dönüşümün kazmasını ise Mimar Kadir Özkan vuracak.

ŞEHRİN DÖNÜŞÜMÜ VURGUSU

Kentsel dönüşümden ziyade şehir dönüşümünün önemli olduğunu ifade eden Özkan, 5 katlı135 m2arazi üzerine oturan binanın yıkıldıktan sonra modern bir ticaret merkezi olacağını söyledi. Şu anda aylık kirası 10 bin lira olan binanın dönüşümden sonra değerinin 25 bin liraya kadar ulaşacağını ve kente renk katacağını bildiren Özkan, bunun yanında Halife Sultan Mahallesinde,  Kepap 49'un karşısındaki taş binada, Demirköprü civarında, Cuma pazarı karşısında da kentsel dönüşüm uygulamalarına başlanacağını duyurdu.

KÖYLERDE BİLE BAŞLADI

Öte yandan köylerde de kentsel dönüşüm yapılabildiğini kaydeden Özkan, Büyükhacılar ve Keçiborlu Kılıç'ta dönüşüm uygulaması yapıldığını belirtti. Köy halkının kentsel dönüşüm konusunda daha duyarlı olduğunu söyleyen Özkan, ‘’Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koymak istediği bir teşvik programı vardı. Hazırlanacak iki katlı bir tip projeyle köylerde yapılacak yeni binalar için proje parası alınmayacaktı ve bakanlık 10 bin lira da teşvik verecekti. Şimdi bunun yeniden gündeme alınmasını bekliyoruz. Bu olursa vatandaşın yararına da olacak’’ şeklinde konuştu.      

 

 

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...