Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapılacak olan otoparka Meclis onay verdi

7 Haziran 2014 10:43

Belediye önündeki Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapılması planlanan otopark projesine Belediye Meclisi’nden onay çıktı. AK Parti Meclis Üyesi Kadir Özkan, yapılacak olan otoparkla ilgili endişelerini dile getirdi ve grup olarak red vereceklerini açıkladı. Oylamada ise AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, Özkan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Belediye Meclisi Haziran ayı son toplantısında belediye önündeki Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapılması planlanan otopark konusu görüşüldü. İmar Komisyonu Başkanı Akif Aslan, komisyonca yaptıkları incelemede projenin uygun bulunduğunu açıkladı.

‘’BU PROJE ÇALIŞMAZ!’’

Bunun üzerine AK Parti Meclis Üyesi Kadir Özkan projeye baktığı zaman bunun burada uygulanamayacağını bildirdi. Bunun yerine daha az maliyetle başka yerlere otopark yapılabileceğini ifade eden Özkan, ‘’Bu dönem siz otopark konusuna çok ağırlık veriyorsunuz ve biz sizin daima yanınızdayız. Hasan Gürbüz Parkı’nın yerine ve meyil noktasına baktığımız zaman buradaki 70 araçtan 210 araca tekâmül ediyor. Rampayla indiğiniz zaman yüzde 10 eğim hesap ettiğiniz zaman minimum30 metreolması lazım.  Isparta’da yeşil doku hakkında çok hassassınız. Bu park Ispartalının nefes aldığı bir bahçe. Burası bir merkez. Buradaki otoparkı belediye binasını dikkate alırsak, belediye binasıyla ilgili ileriki zamanlarda bir düşünceniz olduğu zaman belediye otoparkıyla buraya yapılacak otoparkın birleştirilmesi gerekebilir. 

‘’VALİLİK ARKASINDAKİ OTOPARKIN HARABEDEN FARKI YOK’’

Mevcut Halı Sarayı’nın altındaki otoparkla birlikte bu otoparkın da aynı kot ve hizada çözülmesini ve bunun asfalt kotundan faydalanılarak birlikte bağlantı yapılması, 70 değil 110 araç olmasını teklif ediyoruz. Benim gözümden baktığımda bu proje çalışmıyor. Az önce Belediye Meclisi’nden geçirdiğimiz Uysal Lokantası’nın arkasında katlı otoparkımız var. Buraya yapacağımızı yatırımı oralara yapalım. Buraya yapacağımız yatırımı grup olarak kabul etmiyoruz. İlerleyen dönemde ihtiyaç olursa o zaman burayı değerlendirelim. Valiliğin arkasındaki otoparkın da harabeden farkı yok. MERKO’ya işgaliye olarak verilmiş. MERKO geçici olarak kalmıştı’’ dedi.

‘’BU BÖLGEDE OTOPARKA İHTİYAÇ VAR’’

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise bu bölgede otoparka ihtiyaç olduğunu belirtti ve yer üstünde araç olmasını istemediklerini söyledi. Günaydın, ‘’Yer üstünde hiç araç kalmayacak şekilde yerleştirme metodu kullanıyoruz. Şu bölgede otoparka ihtiyaç var. Otoparklarda meyil yüzde 16’ya kadar verilebiliyor. Burada bir sıkıntımız yok. Havalandırma vs tesisatları rahatlıkla yapılabiliyor. Yeşil alan konusunda çok hassasız.

’’MERKO’YU BOŞALTIYORUZ’’

Orası 2 katlı. Asansör boşluğu var ama yapılmamış. Üstünde izolasyon bozulmuş. Ondan dolayı biz orayı söküyoruz. Bir yandan tadilat projesi çiziyoruz. Girişi kapatabiliriz. Arkadan girilebilir. Yeniden havalandırma ve aydınlatma projeleri çiziliyor. Çıplak hale getirildikten sonra yeniden restore edilecek. Şimdi neden atıl? Akıyor, kokuyor. Alışveriş merkezini boşaltıyoruz. Bu tarihten sonra otopark sorunu çözülmüş olacak’’ diye konuştu.

‘’OTOPARKLARI BÜTÜN OLARAK ELE ALMALIYIZ’’

AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal da ‘’Belediye ile Hasan Gürbüz parkının altına yapılacak otoparkı bütün ele alırsak daha iyi olur. Kunduracılar Sitesi ile 113. Cadde’deki yerler bizim için mali açıdan daha uygun olur. Otopark için borçlanalım yine çünkü Isparta’nın ihtiyacı. Burayı da belediyeyle bütün değerlendirirsek daha iyi olur’’ dedi. Günaydın, yalnız otoparkları borçlandırmayla karşılayacaklarını belirterek, ‘’Bazen ansızın gelirlerimiz oluyor. Belki kendi bütçemizle yaptığımız otoparklar olabilir. Ama her biri için İller Bankası kararı alacağız’’ dedi. 

‘’NE YAPTIN KADİR ABİ!’’

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamada MHP grubu otopark projesine kabul oyu verirken AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal da kabul oyu verdi. Bunun üzerine Dal’ın yanında oturan Kadir Özkan da ‘’Ne yaptın Kadir Abi red oyu vereceğiz’’ deyip Dal’ın elini indirdi. Otopark projesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...