Eğirdir Belediye Meclisi toplandı

9 Haziran 2014 15:58

Eğirdir Belediye Meclisi haziran Ayı toplantısı 04 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 20.30’da Belediye meclis salonunda gerçekleşti.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında saat 20.30’da başlayan meclis toplantısına Belediye Meclis Üyeleri; M. Erhan Savran, Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Selahattin Tamgül, Hasan Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Mustafa Günay ve Ramazan Kurt ve Şükrü Savaş katıldı.

Toplantının ilk gündem maddesi olan açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından 10 Nisan 2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin” görüşülerek daha önceden 106 Memur 53 işçi olan belediye kadrosunun değişen yasa ile 112 memur 56 işçiye çıkarılması oy birliği ile karara bağlandı.

Gündemin 3. maddesi olan Belediyemiz 2014 yılı Belediye Gelirleri Tarifesi 14’üncü maddesinde bulunan Kıyı ve Altınkum Plaj Tarifesi içerisinde yer alan otopark ücretlerinin ve yeni otopark alanlarının belirlenmesi konusu görüşüldü konu ile ilgili olarak Meclis Başkanı Ömer Şengöl 13 araçlık Dündar Bey Hamamı önünde, 25 araçlık eczanelerin karşısındaki otopark alanında ve Altın Kum Plajı’nda olmak üzere Eğirdir’de toplam 550 araçlık park yerinin olduğunu ve buralardan Altınkum Plajı’nın cumartesi ve pazar günleri 5 TL, diğer günler 1 TL olmasını ve eczaneler karşısı ile Dündar Bey Hamamı önünde bulunan mevkiinin 5 TL olmasını önerdi. Bu önerinin  mecliste görüşülmesinin ardından oy birliği ile karar alındı.   

Gündemin 4. Maddesinde yer alan ilçemiz tapu kaydına göre Bağlar Mahallesi 90 Ada 64 ve 65 parsellerin satın alınması konusunun görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Belediyemize ait Bağlar Mahallesi 434  Ada 10 Parsel, 65 Ada 113 Parsel, Katip Mahallesi 254 Ada 3 parsel, Hamam Mahallesi 286 Ada 3 Parsel üzerinde bulunan  taşınmazların satışı için 5393 Sayılı Belediye  Kanunu’nun 18’inci maddesinin (e) bendine göre Encümen’e yetki verilmesi konusu görüşülerek yapılan oylama sonucunda meclis üyelerinden Erhan Savran, Muslahattin Yaman, Eray Uslu encümene havale edilerek gelecek toplantıda görüşülmesini talep ederken, yapılan oylama sonucunda çoğunluk ile yukarda sözü edilen parsel üzerinde bulunan  taşınmazların satışı için 5393 Sayılı Belediye  Kanunu’nun 18’inci maddesinin (e) bendine göre Encümen’e yetki verilmesine karar verildi.

Gündemin 6. maddesinde yer alan Dilek ve Temenniler bölümünde Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl kendisine yöneltilen sorulara açıklık getirdi. Meclis üyelerinden Mustafa Günay Köprübaşı Mevkiindeki molozların ne zaman temizleneceğini sordu. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise konu ile ilgili olarak çalışmalara başladıklarını Karun’un Hazineleri’ni en kısa zamanda ortaya çıkaracaklarının altını çizerek toplantıyı kapattı.   

 

 

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...