SDÜ’nün ABD Temasları Devam Ediyor

9 Haziran 2014 15:59

Dünyanın farklı ülkeleriyle eğitim anlaşmaları imzalayarak dostluk bağlarını bilimin ışığında güçlendirmeyi hedefleyen Süleyman Demirel Üniversitesi, yurtdışı işbirliği protokol anlaşmalarına devam ediyor. İmzalanan protokoller çerçevesinde akademik ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra ülkeler arasındaki kültürel ilişkilerin de geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda işbirliği görüşmelerinde bulunmak ve protokol imzalamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi’ne gelen UCF Honors College, Valencia College, Georgia Institute of Technology ve Florida Institute Technology temsilcilerinden oluşan ABD heyeti, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Konuklarına, Üniversitenin akademik, idari ve fiziki yapılanması hakkında bilgi veren Rektör İbicioğlu, SDÜ'nün ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu tarz işbirliklerinin SDÜ personeli ve öğrencilerinin dünyaya açılmasına, kendilerini ve bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti.

ABD’li konuklar da SDÜ’yü ve Isparta’yı çok beğendiklerini ifade ederek Rektör İbicioğlu ile SDÜ yöneticilerinin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyaret kapsamında UCF Honors College Dean Alvin Yafu Wang ile öğrenci ve akademisyen değişim anlaşmalarının genel çerçevesi konuşuldu, Georgia Institute of Technology Gisele Bennett ve Florida Institute of Technology Thurman Dwayne Mccay ile işbirliği protokolleri imzalanması konuları görüşüldü ve bu kapsamda sonbaharda protokol imzalanması planlandı. Valencia College Prof. Dr. Gaby N. Hawat ile de MOU protokolü imzalandı; bu anlaşmayla Üniversitemiz öğrencileri, değişim programı çerçevesinde gittiği ülkelerde herhangi bir katkı payı öğrenim ücreti ödemeyecek.

Ziyaretin ardından gerçekleştirilen Doğu ve Batı Yerleşkelerini kapsayan gezi programı ile Amerikalı heyet, Üniversite hakkında detaylı bilgi alma fırsatını buldu.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...