‘’Günaydın talep ederse olur’’

9 Haziran 2014 16:07

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Gölcük, Arıtma Tesisi ve Darıderesi 2 gibi projelerinin yerel yönetimin talebi ve iktidarın buna destek vermesi suretiyle gerçekleştirilebilecek projeler olduğunu vurguladı. Zabun, bu konuda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a mesaj verdi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yıllardır akıbeti belli olmayan Gölcük, Arıtma Tesisi ve Darıderesi 2 gibi projelerin gerçekleşebileceğini duyurdu. Hiçbir projeyi askıya almadıklarını, ancak bazı yatırımlar ve icraatların yerel yönetimin talebi ve iktidarın buna destek vermesi suretiyle gerçekleştirilebileceğini belirten Zabun, ‘’Arıtma Tesisi Projesi belediyenin yetki alanında kalan projedir. Bu konuda projesini hazırlayıp iktidardan talep etmesi gerekir. Aynı şekilde Darıderesi 2 projesiyle ilgili bir taraftan fizibilite çalışmaları devam ediyor. DSİ Bölge Müdürlüğümüz bu konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor. Ama bunları hayata geçirme konusunda Isparta’yı temsil eden Sayın Belediye Başkanının bunları talep etmesi gerekir’’ dedi.

‘’BAKANLARA DEDİĞİ SÖZLERİ TELAFİ ETMESİ GEREKİR’’

Öte yandan Günaydın’ın projeleri talep etmeden önce geçtiğimiz gün Bakanlar hakkında söylediği sözleri telafi etmesi gerektiğini ifade eden Zabun, ‘’Burada süreç bu şekilde işlemez. Belediye Başkanı protokolde ön sıradadır. Kendisi Bakanlarımızı karşılamaya gelmiş mi? Bir Belediye Başkanı olarak Şehri Emin olarak hükümetin, iktidarın Bakanını o ilin protokolü olarak karşılamaya iştirak etiniz mi? Ama egoist duygularla ‘Ben Fildişi kulelerinde oturayım, herkes benim ayağıma gelsin’ diye bir düşünce olamaz. Bakan karşılamasında Belediye Başkanı’nın protokol olarak yerini alması gerekir. Usul budur’’ diye konuştu.

‘’3 MİLYON TL’LİK KAYNAĞIN ISPARTA’YA KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABALIYORUZ’’

Bu arada maddi durumu iyi olmayan ailelerin de doğalgaz kullanabilmeleri için Ankara’dan istenilen 3 milyon TL’lik desteğin de takipçisi olduklarını dile getiren Zabun, ‘’Doğalgaz geçişi olarak çok yönlü olarak meseleye bakıyoruz. Bir bu sürecin işler hale gelmesi gerekir. İkincisi ise katı kurallar koyarak sonuca ulaşamazsınız. Sürecin iyi ayarlanması gerekir. Temel düşüncemiz şudur; Deprem yönetmeliği çıktıktan sonra yapılan binalar ilk olarak ele alınmalıdır. Bu binalarda doğalgaz geçişleri birinci etapta sınırlı tutulmalıdır. Ondan sonraki gelecek süreçte bu işin yaygınlaştırılması daha sonra düşünülecek bir konudur. İmkânı kısıtlı olan vatandaşlarımızın da doğalgazla buluşabilmesi için sosyal alanda desteklenmesi ayrı bir konudur. O da doğalgaz dönüşümüne katkı sağlayacak bir olaydır. O kaynağın Isparta’ya kazandırılması noktasında temaslarımız sürüyor’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...