“Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi” yapıldı

5 Ekim 2012 18:51

Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu organizasyonuyla bu yıl 11. si düzenlenen “Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi”nin açılış töreni, meslekle ilgili akademisyenlerin, mesleği icra eden yöneticilerin, sekreterlerin, yönetici asistanlarının ve öğrencilerin katılımıyla Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büro yönetimi ve sekreterlik konusunda yeni gelişmelerin, mesleki sorunların ve gelecekle ilgili beklentilerin katılımcıların görüş ve tecrübeleri ile ele alınması amacıyla düzenlenen ve örgütlerin beklediği, donanımlı ve yeterli bilgi birikimine sahip meslek elemanı ihtiyacının karşılanabilmesi için mesleki eğitime gereken önemin verilmesinin vurgulandığı kongrenin açılış konuşmasını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Uzaktan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Çağlar yaptı.

2008 yılında kurulan ve 15 akademik, 8 idari, 3 hizmet birimi personeliyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden yüksekokulun Türkiye’deki üniversiteler arasında en üst sıralarda yer aldığını belirten Çağlar, “Aslında uzaktan kelimesi yerine “yakınlaştıran” kelimesi kullanılmalı bu eğitim için. Çünkü, zaman ve mekan sınırlaması yok. Öğrenci ve öğretim elemanı arasında, ders esnasında iletişimi sağlamak amacıyla iletişim teknolojileri kullanılıyor ve içerik eğitsel medya aracılığıyla öğrenciye ulaştırılıyor. Yüksekokul olarak “Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi”ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor ve kongrenin verimli geçmesini temenni ediyoruz.” dedi.

1992 yılında kurulan SDÜ’ nün genç yaşına rağmen ülkenin en saygın eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt da, SDÜ’nün akademik ve idari yapılanması ile proje başarıları hakkında bilgiler vererek kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

6 Ekim Cumartesi sona erecek kongrede, “Büro Ergonomisinin Çalışan Sağlığına Etkisi" başlığı altında, “sekreterlik mesleğine genel bakış”, “sekreterlik mesleğinde güncel sorunlar ve çözüm önerileri,” “büro yönetimi ve sekreterlik eğitiminde yeni yaklaşımlar”, “branş sekreterliği”, “bilgi ve iletişim teknolojilerinin büro yönetimi ve sekreterlik mesleğine etkileri”, “bilgi toplumu ve büro yönetimi”, “sekreterlik mesleğinde etik ilkeler”, “büro ergonomisi ve çalışma psikolojisi”, “bilgi teknolojileri ve büro teknolojilerindeki gelişmeler”, “sekreterlik mesleğinde kriz ve stres yönetimi”, “sekreterlik mesleğinde cinsiyet yaklaşımı”, “büro yönetimi ve sekreterlik mezunlarının kariyer planlaması” ile “mesleki ve teknik eğitimde düzenlemeler ve gelişmeler” konuları ele alınacak.

Bu haber 968 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...