SDÜ´nün Binlerce Mezunu Türkiye´nin Hizmet Kervanına Katıldı

9 Haziran 2014 16:10

Bulunduğu yöreye sadece bilimsel değil, teknik, sosyal ve kültürel alanda da katkı sağlama bilincini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye’nin insan kaynaklarına da alanında uzman binlerce iş gücü kazandırmaya devam ediyor.

Bu yıl 22. yaşını kutlayan Süleyman Demirel Üniversitesi 2013- 2014 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta'nın üst düzey yöneticileri, akademik birimlerin yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Törende, binlerce genç, mezun olmanın sevincini bir arada yaşadı. Fakülte ve yüksekokullardan mezun olan öğrenciler diploma almanın gururunu aileleriyle paylaştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, Kurumsal İletişim Merkezince hazırlanan tanıtım filmi izlendi, Erenler Mehteran Takımı çaldığı marşlarla büyük beğeni topladı; törende Halk Oyunları Topluluğu da bir gösteri sundu.

Töreninin ilk konuşmasını SDÜ öğrencileri adına Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencisi Ali Utku Köseoğlu yaptı. Köseoğlu, SDÜ öğrencisi olmaktan gurur duyduklarını dile getirerek esas mücadelenin mezun olduktan sonra başlayacağını belirtti. Köseoğlu, lisans hayatlarının her aşamasında yanlarında olan ve desteklerini esirgemeyen ailelerine, lisans hayatına olan katkılarından dolayı da öğretim üyelerine teşekkür etti.

SİZLER GELECEĞİ, YENİ VİCDAN MEDENİYETİNİ İNŞA EDECEK BİREYLERSİNİZ

Sözlerine hayatın anlamlandırılması açısından her yapılan eylemin bir önemi olduğunu belirterek  başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu,  üniversite eğitiminin daha da farklı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Öğrencilere “geleceğin mimarları” diye seslenen İbicioğlu onlara “Öncelikle hayatınızı anlamlandıracak bir gaye belirlemeli. Bu gaye ulaşabilmek için var gücünüzle çalışmalısınız. Üniversitemiz hayatınız boyunca değişen dünya dinamikleri açısında küresel ortamda sizleri var edebilecek, duruş gösterebilecek özellikleri kazandınız. Rakiplerinizin dünya çapında olduğunu düşünerek donanımlarınızı artırmalı ve kendinizi sürekli yenilemesiniz. Sevgili gençler, sizlere çok önemli görevler düşüyor, sizler geleceği, yeni vicdan medeniyetini inşa edecek bireylersiniz” mesajını verdi.

Bir ülkenin umutlarının genç neslin üzerinde yoğunlaştığının altını çizen İbicioğlu, sözlerini medeniyetimizi donanımlarıyla harekete geçirecek bireyleri yetiştiren her türlü fedakarlığı üstlenen akademisyenlere ve öğrenci velilerine şükranlarını sunarak sonlandırdı.

Binlerce öğrencinin mezuniyet coşkusunu yaşadığı, hayatlarının bir dönemi kapatıp yeni dönemine başladıkları bugünün Isparta ve SDÜ açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Isparta Valisi Vahdettin Özkan, “Üniversitemiz, Türkiye ve dünyada aktif bir rol oynuyor. Bunun için de SDÜ yönetimini kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın mezuniyet töreni için gönderdiği tebrik mesajları okundu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreni’nde protokoldeki konuklar tarafından, okul birincilerine belge ve armağanları verildi.

Programın son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan çok sayıda öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...