‘’Havaalanı özelleştirilmeli, yeni hangarlar yapılmalı’’

9 Haziran 2014 16:11

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kentsel Gelişim Senaryoları Sonuç Bildirgesi’ni yayımladı. Buna göre Isparta’yı uçuracak kilit nokta; Yük taşımacılığı ile denize inilmesi.

BAKA, düzenlediği Kentsel Gelişim Senaryoları Çalıştayı’nın (KGSÇ) Sonuç Raporu yayımlandı. Raporda, Isparta’nın kara, demir, hava yolu altyapısı sorunları saptandı; hayata geçirilmesi gereken yatırımlar sıralandı.

ISPARTA, YHT İLE LİMAN’A ERİŞMELİ

Kentsel Gelişim Senaryoları Çalıştayı’nın en çarpıcı maddesi Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) ile Isparta’nın Antalya Limanı’na erişmesi gerektiği oldu. Çalıştay Sonuç Raporu’nda Isparta- Antalya bağlantılı YHT’nin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekliliği vurgulandı.

HAVALİMANI ÖZELLEŞTİRİLMELİ YURT DIŞI

SEFERLERE AÇILMALI YENİ HANGARLAR YAPILMALI

BAKA düzenlediği Kentsel Gelişim Senaryoları Çalıştayı’nda havacılık endüstrisi için de çarpıcı maddeler önerildi. Bunlar; Süleyman Demirel Havalimanı’na, yurt dışından uçuş seferleri düzenlenmesi, Havalimanın özelleştirilmesi ve Yeni Uçak Bakım Hangarlarının yapılması.

İŞTE O RAPOR’DAN ÇARPICI ÖNERİLER

Ortaya konulan raporda diğer dikkat çeken öneriler ise şu şekilde; ‘’Isparta- Antalya ve Burdur arasındaki karayolları duble yol sistemine dönüştürülmeli; bölgenin ulaşımı zenginleştirilmelidir. Afyonkarahisar- Burdur- Antalya otoyol projesi ile bölgenin ulaşım ağı ve diğer bağlantı yolları entegre edilmelidir. Yeni Isparta Çevre Yolu ekonomik ve sosyal yaşamdan uzak planlanmamalıdır. Süleyman Demirel Havalimanı çevresiyle birlikte potansiyeli yeniden değerlendirilmelidir. Havalimanı’nı daha aktif kullanmaya dayanan yeni bir yaklaşım geliştirilmelidir. Bölgesel yurtdışı lojistik çalışmaları için havayolu kargo kullanımı teşvik edilerek, gelişmesi sağlanmalıdır. Havalimanı özelleştirilmelidir. Uçak Bakım şirketlerinin sayısı artırılmalıdır. Havalimanı’nda eğitim amaçlı uçuş ve teknik eğitim artırılmalıdır. Antalya’ya turizm amaçlı gelen uçakların bir kısmının Süleyman Demirel Havalimanı’nı kullanması teşvik edilmelidir.

ISPARTA’NIN ÇIKIŞ YOLU YÜKSEK HIZLI TREN

İç Güvenlik’teki askerlerin görev yerlerine havayolu ile ulaşımlarının sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.  Havalimanı çıkışlı alternatif turizm imkânları artırılmalıdır. Doğuda yer alan hava meydanlarına çapraz uçuş hatları sağlanmalıdır. Antalya- Isparta- İstanbul; Antalya- Isparta- Ankara; Konya- Alanya- Antalya Hızlı Tren Taşımacılığı için gerekli çalışmalar hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Demir yolları altyapısı aktif şekilde kullanılmalı ve yük taşıyıcılığı artırılmalıdır. Yük taşımacılığı için demir yolu bağlantısı bir an önce hayata geçirilmelidir. Isparta’nın mutlak surette demiryolu ile Antalya Limanı’na erişimi sağlayacak yatırım yapılmalıdır. Konya, Alanya ve Antalya Tren Yolu çalışması başlatılmalıdır. Burdur- Isparta ve Isparta- Eğirdir banliyöleri tekrar hayata geçirilmelidir. Isparta kent içi haf if raylı sistemi kurulmalıdır. Yüksek Hızlı Tren ile yük taşımacılığı yapılması sağlanmalıdır. Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi ve Antalya Limanı’nın entegrasyonu için her türlü ulaşım çalışmaları desteklenmelidir. Yüksek Hızlı Tren, karayolu, otoyol çakışması Antalya’ya ivedi olarak entegre edilmelidir. Antalya’dan deniz taşımacılığı için etkin bir planlama yapılmalıdır.’’

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...