“Konseyin sesi soluğu kesildi!”

10 Haziran 2014 16:11

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, büyük umutlarla oluşan Kent Konseyi'nin şu anda ne yaptığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Şenol, “Kent Konseyleri Belediyenin emir eri değildir” dedi. Şenol, Hasan Gürbüz Parkı'na yeraltı otoparkı yapılmasına da karşı olduklarını anlattı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Meclisi'nde kabul edilen Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı'nın altına yapılacak yeraltı otoparkına karşı olduklarını açıkladı. Şenol, “Belediye Meclisi'nde otopark konuları gündeme gelmiş. Otoparkların diğer yapılacağı yerlerde bir itirazımız yok ama Belediye önündeki Hasan Gürbüz parkının altına üç katlı otopark yapılmasını uygun bulmuyoruz.  Hem alan olarak müsait değil hem Belediyenin tam karşısında artı burası yeşil alan. Üzerindeki asırlık ağaçlar gidecek. O ağaçlara nasıl kıyılacak. Bula bula orayı mı buldular. Başka yer bulsunlar çok yer var. Ispartalıların gündüz ve akşam serinlemek amacıyla şehrin merkezinde çay içebileceği ender mekânlardan biri orası. Şehrin doğal yapısına da aykırı olduğu düşünüyoruz. Orada ağaçların kesilecek olmasını da kınıyorum. Bence belediyeye bunu yapmak yakışmaz” dedi.

NE YAPIYORLAR BİLMİYORUZ

Öte yandan Kent Konseyi'ni de eleştiren Şenol, “Bakın bu konuda Kent Konseyi çıkıp bir şey söylemiyor. Taşınmışlar bu süreçten bile haberimiz yok.  Kent Konseyi'nin açılma sürecinde destek verdik.  Dereboğazı eyleminde de destek verdik. Şu anda ne yaptıkları konusunda bilgimiz yok. Bence Kent Konseyi bütün şehri kucaklayan bir yapıda olmadığı için konseyin sesi çıkmıyor. Orada aykırı ses yok, Mühendislerden, Barodan, siyasi partilerden temsilci yok. Isparta adına konuşacak kimselerin temsilcileri yok. Belli görüşe yakın belli sayıda insanlar var kimse itiraz etmiyor. Kent Konseyi belediyenin emir eli değildir. Mutlaka bütçe oluşumunda belediyenin desteği olmalı ama Kent Konseyi yol gösterici de olmalı.  Bakın Dereboğazı yolu konusunda haklı bir eylem yaptığımız ortaya çıktı. O yol eyleminden sonra Kent Konseyi, sesini soluğunu kesti. Çünkü halka açılamadı. Kimse de bizim kadar Kent Konseyi üzerinde durmadı. Ölü doğmuş gibi oldu. Kent Konseyi yeniden yapılandırılmalı. Yeni oluşumda her kesimin temsil edilebileceği bir yapı oluşturulmalı” diye konuştu.  

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...