2013 yılında 5.2 milyon TL net kâr yaptı

10 Haziran 2014 16:12

IYAŞ’ın 2013 mali yılına ilişkin Genel Kurul’unda, şirket hesapları ortaklara açıldı. Piyasalardaki dalgalanmaların olumsuz etkisini hissetmeyen IYAŞ, cirosunu yüzde 9 oranında büyüttü, karlılığını yüzde 37.7 oranında artırdı.

IYAŞ A.Ş'nin 2013 Mali Yılı Genel Kurulu Cumartesi günü ortakların katılımıyla gerçekleştirildi. Şirket hesaplarının ortaklara açıldığı Genel Kurul’da Başkan Bahattin Şenol ve Yönetim Kurulu üyelerine başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür edildi. 2013 yılında cirosunu yüzde 9 oranında artıran IYAŞ, yıl sonu itibariyle 5.2 milyon TL net kar yaptı. Ortaklara hisse başına geçen yıl 51 TL dağıtılırken bu yıl 71 TL dağıtılacak. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, faaliyet raporunun ibrası sırasında şirketin durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı. Global ekonomi ve bunun şirkete yansımalarından bahseden Şenol, şunları söyledi;

TÜRKİYE EKONOMİSİ 4.4 IYAŞ YÜZDE 9 BÜYÜDÜ

 Kriz sonrası dönemde oluşan finansal risklerin etkisiyle piyasaların temkinli davranmaya devam ettiği 2013'te küresel piyasalardaki toparlanma süreci aşamalı olarak devam etmiştir. 2013 yılında yüzde 2.9 oranında büyüyen küresel ekonominin önümüzdeki dönemde Amerikan Merkez Bankası'nın uygulayacağı sıkı para politikasının kapsamı, Avro Bölgesi'nde yer alan ülkelerde uygulanmakta olan istikrar paketlerinin sonuçları ve Orta Doğu'da yaşanan siyasal istikrarsızlıkların enerji fiyatlarına ve enerji arzına etkisi gibi faktörlerin etkisiyle şekillenmesi öngörülmektedir. Türkiye ekonomisi 2013 yılının son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 4.4 oranında büyüme kaydetmiştir. IYAŞ her koşulda sürdürdüğü istikrarlı büyümesini geride bıraktığımız 2013'te de devam ettirmiştir. Yabancı kur borcumuzun bulunmaması ve operasyonlarımızı sadece iç kaynaklarımız ile gerçekleştirmemiz, piyasalarda yaşanan bu tür istikrarsızlıkların finansal açıdan şirketimize olumsuz etki yapmamasını sağlamıştır. Piyasalardaki dalgalanmaların IYAŞ'a olumsuz etkisi olmamıştır. Satışlar ve karlılık rakamları, geçen sene başında belirlediğimiz hedefler dahilinde gerçekleşmiştir. 2013 yılında bölgemizde liderliğimizi daha da güçlü bir şekilde devam ettirdik. 2013 yılı cirolarımız yüzde 9.2 oranında büyüme ile kapatarak hedefimize ulaşılmıştır.

YENİ YATIRIM MESAJI

Şirket 2014 yılında sağlıklı büyümesini sürdürmeyi hedeflemektedir. Bölgemizde uygun yer bulunması halinde mağaza kiralama yöntemi ile mağaza sayılarımızı artırabiliriz. IYAŞ müşterileri ile güvene dayalı ilişkiler ve çalışanlarının en iyi hizmet anlayışı ile faaliyetlerine devam edecektir.”

2012                                                   2013

Günlük net satış                     178 bin 729                                        193 bin 287

Net dönem kar/zarar              3787                                                   5216

Hisse başı kar payı                 51 TL                                                 71 TL

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...