İŞKUR okumuşların da umudu

10 Haziran 2014 16:21

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, 2551 lisans, 123 yüksek lisans ve 6 da Doktora olmak üzere toplam 2680 okumuş kimsenin kurumlarına kayıtlı olduğunu bildirdi. Ergin, eskiden sadece ilkokul ve ortaokulu mezunlarının iş bulmak için aracı olarak kullandığı kurumlarını bugün üniversite hatta doktora yapmış kişilerin de tercih ettiğini bildirdi.

Genelde mesleği olmayan kimseler tarafından iş bulma umuduyla tercih edilen İŞKUR, bugün lisans hatta doktora yapmış kimselerin de iş bulma umudu haline geldi. İl Müdürü Hüseyin Ergin, kurumlarına 2551 kayıtlı lisans mezunu olduğunu ve bunların 1408’inin işsiz olduğunu diğerlerinin daha iyi şartlarda iş aradığını açıkladı. Yine kurumlarına yüksek lisans mezunu 123 kayıtlı işgücünün olduğunu ve bunların da 61’inin işsiz olduğunu bildiren Ergin, doktora yapmış 6 da kayıtlı işgücünün bulunduğunu ve bunların da 5’inin işsiz olduğunu açıkladı.

MART AYI SONU İTİBARİYLE KURUMA

KAYITLI TOPLAM 24 BİN İŞSİZ VAR

Öte yandan Mart 2014 sonu itibariyle Isparta’da 23 bin 902 kayıtlı işgücünün bulunduğunu ifade eden Ergin, “Bunun 12 bin 663’ü işsiz. Diğerleri daha iyi şartlarda iş arıyor. Onların aslında işi var ama daha iyi şartlarda iş arıyorlar. Ama işsiz sayısı daha iyi şartlarda iş arayanları düştüğümüz zaman ortaya çıkıyor” dedi.

KAYITLI İŞSİZLERİN YÜZDE 10’U ÜNİVERSİTE MEZUNU

Diğer taraftan verilere göre İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin yüzde 10’u üniversite mezunu işsiz. İş talebi olduğunda kayıtlı işsizleri o işlere gönderemedikleri zaman biraz daha kamusal alanda iş arandığı şeklinde değerlendirme yaptıklarını belirten Ergin, “Burada bu insanlar her işi kabul etmiyorlar. Çalışma imkânlarını daha iyi şartlarda arıyorlar. 23 orman işçi talebine 2500 kişi başvuruyorsa demek ki kamuda çalışmak isteyen çok fazla kişi var demektir.

Rakamların artması toplum yararına çalışma projeleri ve kurslarımıza bağlıdır.

EV HANIMI BİLE HİZMETLİ OLMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNUYOR

Oralardaki kayıtlardan İŞKUR’a kayıtlı sayısı artıyor. Aslında işsizlerimizin sayısında düşüş yaşanıyor. Okullara hizmetli alınacak dediğimizde 100 kişilik işe 500 kişi başvuruyor. Evdeki ev hanımı bile bu işe başvuruyor” diye konuştu.

YÜKSEKOKUL MEZUNU KİMSELERİN KURUMA

BAŞVURULARI SON ZAMANLARDA ARTMAYA BAŞLADI

Bu arada yüksek okul mezunlarının İŞKUR’a kayıtlarının son zamanlarda artmaya başladığını dile getiren Ergin, “Bunlar faaliyetlerimizle artmaya başladı. Daha önce özellikle eğitim seviyesi düşük kişiler geliyordu. Bu sayınına artmasındaki neden kurumdaki yenilenme ve daha profesyonel mesleklerin bulunmasıdır. Kurum artık üniversitelere giriyor. Biz 2013 yılında SDÜ ile bir protokol imzaladık. Öğrencileri işlerle ilgili bilgilendiriyoruz. Zaman zaman üniversitenin değişik yerlerinde stantlar açarak, iş ve meslek danışmanlarımız öğrencilerle devamlı irtibat halinde oluyorlar. Bu şekilde iş piyasası hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Ayrıca Kariye Günleri düzenliyoruz. Öğrencilerimiz şu bilsinler; sadece bu okuldan mezun olarak iş bulamayabilirler. Diploma sadece bir anahtardır. Bu anahtarın kapıları açabilmesi için biraz daha geniş düşünmeliler. Kariyer Günleri’nde bunları vurguluyoruz. Bu anlamda iş alanında belli kariyerler yapmış kişiler de öğrencilere Kariyer Günleri’nde bu yönde tavsiyelerde bulunuyorlar. Amacımız üniversite öğrencilerini daha da bilgilendirmek.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ TALEPLERİNE CEVAP

VERME YÖNÜNDE BÜYÜK GAYRETİMİZ VAR

Girişimcilik programlarımız var. Ayrıca İşbaşı Eğitim Programımız var. Son sınıftaki bir öğrenci işbaşı eğitim programında hem cep harçlığını kazanabilir hem de mesleğiyle ilgili staj yapma imkânı bulabilir. Kurumumuz artık üniversite mezunlarına hitap ediyor. Onların isteklerine cevap verme yönünde büyük gayretlerimiz var” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...