ÇKS’ye Kayıtlı Çiftçilerin Borçlarına Erteleme

11 Haziran 2014 16:30

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarını ertelenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “

Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçları ertelenecek.

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmak kaydıyla,, 28 Ağustos 2013 tarihi ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum gibi afetlere maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören çiftçilerimizin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının ertelenmesine yönelik Bakanlar Kurulu Kararı, 13 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar kapsamında ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları yukarıda bahsedilen afetler kapsamında en az % 30 zarar gören ve bu durumları İl veya İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca tespit edilen çiftçilerimizin borçlarının ertelenebilmesi için İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.           

Çiftçilerimize duyurulur” denildi.          

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...