Kent Konseyi takipte

11 Haziran 2014 16:33

Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Harita Yüksek Mühendisi Süleyman Gülboy,  Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Mehmet  Ören, Dereboğazı yolu çalışmalarının hangi aşamada olduğu konusunda bilgilenmek için Antalya 14. Karayolları bölge müdürü Şenol Altıok’u makamında ziyaret ettiler.

Bölge müdürü Altıok  Burdur yolunun il yolu olmasına karar verildiği projesinin bittiği ihalesinin ise bekleme sürecinde olduğu, Dereboğazı bölünmüş çift yolunun çalışmalarına geçtiğimiz hafta projesinin hazırlanmış olmasıyla başlatıldığı 2014 proje programına alındığı, Ş.Karaağaç, Yalvaç arası duble yol çalışmalarının da başlatıldığını ifade etti.

Bölge müdürü Altıok, Dereboğazı yolunda 80 Km²’lik bir ön çalışma ve etüd yapıldığını belirterek “ 80 Km’lik bir güzergahta bir tesbit yaptık. Şühhesiz tüneller tümsekler vahşi bir coğrafya ile karşı karşıyayız. Ancak üstesinden gelinemeyecek bir yol değil, yeterki Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Ulaştırma Bakanlığımız bu işi hızlı tutarlar Karayollarımızda ki kazaları da en aza indirgemiş oluruz şeklinde yorumladı.

Sav kasabasından Dereboğazına kadar yol incelemeleri yapan Mahmut Bülbül ve ekibi yol güzergahında 80 km’de 44 hız tabelası tesbit ettiklerini, ağır tonajlı kamyonların ise yolu tahrip ettiklerini fotoğraflarla sundular.

Bölge müdürü Altıok;“artık bunlardan kurtulacağız çift yol olduğunda bu 44 tane hız tabelası olmayacak. Sürücülerimiz güvenli bir yolda seyehat edecekler. Her 50m’de bir hız tabelası kontrolü yapmak ihtiyacı duymayacaklar.” Dedi.

 

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...