“Bayrağa saldırı affedilemez”

11 Haziran 2014 16:38

Türkocakları Isparta Şubesi Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit, Diyarbakır Lice’de Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir kışlada bulunan bayrağın bölücüler tarafından direkten indirilmesi olayını kınadı.

Başyiğit’in açıklaması şöyle: “Lice’de iki haftadır yol kesen eşkıyaya karşı yapılan operasyon sonucunda öldürülen iki kişinin cenaze töreninde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir kışlada bulunan bayrağın bölücüler tarafından direkten indirilmesi Türk milletine apaçık bir saldırıdır.

Ne yazık ki, çözüm süreci çerçevesinde yapılan uygulamalar bölücüleri şımartmakta, devletin ve milletin bütünlüğünü ciddi bir tahribata uğratmaktadır. Güvenlik güçlerinin bulunduğu mahallere bile pervasızca saldırabilen PKK militanlarının ortamı istismar etmelerine göz yumulmaktadır.

Yetkili makam ve kişilerin bayrağa yapılan saldırı sonrasında aczlerini ortaya koyan beyanları milletimizi derinden yaralamıştır. Bayrak, milletin namusudur. Türk milleti, bayrağına sahip çıkamayan yöneticilere müstahak değildir. Milletimiz, bayrağı indirenlere de, indirilmesine göz yumanlara da gereken cevabı ve cezayı er geç verecektir.

Yetkilileri bölgeyi çözüm adı altında PKK’nın insafına teslim etmek anlamına gelecek uygulamalar konusunda tekrar ikaz ediyor, Türk milletinin aziz bayrağına yapılan saldırıya göz yumanların bir an önce cezalandırılmasını bekliyoruz.  Bütün millî sivil toplum kuruluşları bu hayasızca saldırıya karşı birlikte ses vermelidir. Biz “bu şafaklarda yüzen al sancak”ın asla sönmeyeceğine, onu oradan indirmek cüretinde bulunan zihniyetin er geç gerekli cevabı alacağına yürekten inanıyoruz.. Aymazlık ve taviz siyasetine inat, şehidimizin son örtüsü olan şanlı hilâl şafaklar gibi dalgalanmaya devam edecektir.

Bu toprağı vatanlaştıran şehitlerin kanlarıyla boyanan bayrağımıza yapılan bu menfur saldırıyı ve bunu mazur gösteren açıklamaları tel’in ediyor ve kınıyoruz”.

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...