”ÜÇÜNCÜ GARABET PROJESİ”

11 Haziran 2014 16:43

Belediye önündeki Hasan Gürbüz Parkının altına yeraltı otoparkı yapılacak olmasına AK Parti İl Başkanı Osman Zabun çok sert tepki gösterdi. Zabun, Isparta'nın yeni bir garabetle karşı karşıya olduğunu belirterek, Başkan Günaydın' a  'Belediyeyi babanın çiftliği zannetme' mesajı gönderdi.   Kararı, yargıya götürebileceklerinin mesajını verdi

Belediye Meclisi'nde Ak Partili üyelerin itirazına rağmen Hasan Gürbüz Parkı'nın altına yer altı otoparkı yapılması yönünde karar alınması'na CHP  İl Başkan Vedat Şenol'un ardından AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'dan dan çok sert yanıt geldi.         

TUHAF PROJELER BUNLAR

Bu projeye  karşı çıktıklarını zaten Belediye Meclisi grubunda ifade ettiklerini kaydeden  Zabun, "Meclis Üyesi arkadaşlarımız bu konudaki görüşlerini dile getirdiler. Buraya otopark yapmanın hem verimlilik hem maliyet açısından uygun olmadığını belirttiler. Tuhaf projeler bunlar. Çünkü Isparta'nın başka alanlarında başka yerlerinde otopark sorununu çözebilecek hem o kadar masraf etmeden hem  Isparta trafiğini rahatlatacak özellikte alanlar var. Bu alanların öncelikle değerlendirilmesi gerekir. ITKM altındaki bitmiş olan otoparkın mutlaka derhal ivedilikle açılması gerektiğini defalarca söyledik. Ama halen orayla ilgili somut bir tek adım atılmış değil. Sadece ipe un sermek adına yapılan yanlış tutum tavırlar. Halen bunlar sürüyor" diye konuştu. 

YENİ BİR GARABET

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın bugüne kadar yapmış olduğu spesifik projelerin hiç birinin karlı projeler  olmadığını söyleyen Zabun, "Bunu Gökkubbe fuar alanı ve otopark projesinde gördük. Bu zaten milletin gözü önünde  cereyan ediyor. Halı Kilim Müzesi, şeklinde oluşturulan ve Isparta'nın silüetini bozan bu bina başlı başına garabet. Şimdi Isparta üçüncü bir garabetle karşı karşıya.  Belediye binası önündeki o daracık alan girişi çıkışı nasıl gerçekleşeceği ciddi soru işaretleri taşıyan ve trafiğe katkı sunmayan yapım aşamasında da Isparta'ya sıkıntı verecek bir alana otopark yapmak gibi bir garabetle karşı karşıyayız. Kaldı ki o alanda yaşlı ağaçlar var. Bu ağaçların o inşaat çalışması devam ederken zarar görmeden bu inşaatın sürdürülmesi tekniğe, bilime aykırı. Yazık oluyor. Yazık ediliyor. Zaten Belediyenin önü hareketli bir nokta.  O dar alanda geçişi nereden vereceksiniz? Neden böyle garabetli işlerde ve maliyetli işlerde ısrar edilir anlamış değilim. 5 milyon civarında bir bütçe. Bu rakamlara Isparta'da çok ciddi çok geniş kapasiteli otopark oluşturmak mümkün. Orada kısıtlı otopark oluşturmak için bu kadar para neden harcanır anlamış değilim. Biz zihniyet olarak buna karşıyız. Bu konuyla ilgili de elimizdeki imkan neyse bunu kullanacağız. Gerekirse, Meclis kararını İdare Mahkemesine götürebiliriz" diye konuştu.

HALKA SORDUN MU?

Başkan Günaydın'ın burada ben yaptım oldu mantığıyla hareket ettiğini kaydeden  Zabun, "Sayın Günaydın burada yine ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmektedir. Isparta Belediyesi Isparta halkınındır. Orayı babasının çiftliği zannetmesin. Böyle spesifik hizmet üretmek istiyorsa öncelikli bunu halka sorması gerekli. Halk bunu uygun bulacak mı?  Siz halkın kaderini ilgilendiren halkın geleceğini, şehrin geleceğini ilgilendiren bir hususta karar verirken bunları halka sormak zorundasınız. Aksi takdirde bu şehir açısından, doğru bir yaklaşım olmaz .Bu şehrin insanlarını yok saymak anlamına gelir. Ben inanıyorum ki oraya otopark yapılsın mı diye sorsanız büyük oranda hayır şeklinde cevap alınır. Böyle bir projeyi ben yaptım oldu mantığıyla gerçekleştirirseniz şehre Isparta'ya yazık olur" dedi. 

  

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...