“Organize olmak lazım, haberdar etmek lazım, birlikte yapmak lazım”

11 Haziran 2014 16:45

Diyarbakır’da 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk Bayrağının indirilmesi üzerine önceki gün Isparta Ülkü Ocakları durumu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlemişti. Bu tür protestoların tek bir görüşün sahiplenmesinin doğru olmadığını savunan CHP İl Başkanı Şenol, “Bu tür eylemler MHP, CHP ya da farklı bir siyasi partinin eylemleri olmamalı” dedi.

Diyarbakır’da 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk Bayrağının indirilmesine tüm Türkiye’de olduğu Isparta’da sessiz kalınmadı. Isparta Ülkü Ocakları, önceki gün duruma tepki olarak Isparta sokaklarında yürüyüş düzenledi ve basın açıklaması yaptı.

“KEŞKE HERKESE HABER VERSELERDİ!”

Bu tür duyarlılıkları her zaman desteklediklerini ve destekleyeceklerini açıklayan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta Ülkü Ocaklarına bir tavsiyede bulundu. Böyle bir protestoyu tüm Ispartalının yapmasının daha doğru olacağını ileri süren Şenol, “Haberimiz olmadığı için parti üyelerimizle geniş katılım sağlayamadık. Bu tür şeylere milli birlik açısından baktığımızda herkesin katılması gerekir. Organize olmak lazım, haberdar etmek lazım. Birlikte yapmak lazım. Protesto eylemlerini tek bir görüşün sahiplenmesi de doğru değil. Bu tür eylemler MHP, CHP ya da farklı bir siyasi partinin eylemleri olmamalı. Biz MHP’yi 29 Ekim yürüyüşünde ve Akil Adamlar eylemine davet etmiştik. Son anda katılmaktan vazgeçmişlerdi” dedi.

“BİR PKK’LININ TÜRK BAYRAĞINI İNDİRMESİ AKIL ALACAK OLAY DEĞİL!”

Öte yandan Türk milletine “Günaydın” diyen Şenol, “Millet olarak duygusal tepkiler verebiliyoruz. Ama bu sürece alıştırıla alıştırıla gelindi. Bir PKK’lı, askeri birliğe girecek ve Türk Bayrağını indirecek; Bunu aklın alması mümkün değil. Başbakan oradaki komutanlar cezalandırılacak dedi. Oradaki komutanlar elini bile kaldıramıyor. Artık o noktaya getirildi. Askerler Valinin emri olmadan teröristle çatışmaya bile giremiyor. Millet süreci seyretti, tepki göstermedi. Bunları yapan partiye yüzde 40-50 oy verdi. Biraz da vatandaşın suçu var. Bunlara oy verdiler” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...