ISPARTA TANITIM GÜNLERİ 12-15 HAZİRANDA ANKARA’da

11 Haziran 2014 16:48

Planı 2011 yılında yapılan ancak iyi bir konsept yakalanamadığı için günümüzde hayata geçirilecek olan Isparta Tanıtım Günleri’ni 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca Ankara’da düzenlenecek olan etkinliğe devletin üst kademesindeki yöneticiler de katılacak.

Ankara’da düzenlenecek olan “Isparta Tanıtım Günleri”nin mimarı Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Özdemir, bu fikrin yeni olmadığını belirtti. 2011 yılının 12’inci ayında Isparta’ Tanıtım Günleri’nin Ankara’da düzenlenmesi diye bir karar aldıklarını ve bunun bir hayal olduğunu belirten Özdemir, “Kendimizi yeterince izah edemememizden böyle bir konsept yakalayamamıştık. Sayın Valimiz bizim önümüzü açtı. Tıkanan noktalarda kendisi bizzat el koydu. Sayın Valimizin yanında emeği geçen birçok kişi var. Kendisi Ankara’da katılımın sağlanması noktasında halen çaba gösteriyor. Ankara’da TÜİK’e göre 10 bin Isparta doğumlu var. Bu da 40-60 bin Ispartalıya tekâmül ediyor. Dernek rehberimizde 2000 kişinin kaydı var. Biz 8000 kişiye ulaştık ama ulaşamadığımız 50 bin kişi daha var. Amacımız; Isparta’nın tarihi, kültürel ve diğer güzelliklerini tanıtabilmek” dedi.

“ASLINDA ISPARTA’NIN 3 DEĞERİ YOK”

Öte yandan Isparta deyince insanların aklına 3 değerin geldiğini ancak bundan daha fazla olduğunu savunan Özdemir, “Isparta deyince akla 3 husus geliyor; Birincisi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ikincisi halı, üçüncüsü ise gül. Ama bizim daha çok değerimiz var.

HAZİRAN AYI ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

Haziran ayını seçerken en büyük marka değerimiz olan gülün olduğu bir mevsimde yapmak istedik. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Shopping Fast vardı. Ama Soma olayından sonra o iptal edildi. Hafta içi 20 bin hafta sonu 40 binden aşağı ziyaretçi sayısının düşmeyeceğini düşünüyoruz. Diğer festival olsaydı 600 bin kişi olurdu. 200 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. 25 bin davetiye bastırdık. Bu organizasyonun yerel yönetim ayağı da var. Tanıtım noktasında kendi hemşerilerimize ulaşmaya çalıştık. Kayıtlı olan 1400 kişiye mail attık. 1200 cep telefonuna mesaj attık” diye konuştu.

TANITIM GÜNLERİNE NİHAT ZEYBEKÇİ GELİYOR

Diğer taraftan Isparta Tanıtım Günlerine devletin üst kademesindeki insanların da geleceğini bildiren Özdemir, “Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, Yüksek Yargının hepsine davetiye gönderdik. Tüm Genel Müdürlere ve Daire Başkanları, STK temsilcilerine davetiyelerimizi ulaştırdık. Birinci gün Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi gelecek. Ayrıca vekillerimiz gelecek. Bursa’da yaşayan Atatürk’e çok benzer Yalvaçlı bir hemşerimiz var. Kendisi Atatürk’ün Isparta’ya gelişini canlandıracak.

BURDUR 3. TANITIM GÜNLERİNİ YAPIYOR BİZ DAHA İLKİNİ

Bu arada Isparta’nın bir eksikliğini de ortaya koyan Özdemir, “Burdur 3’üncü tanıtım günleri yapıyor. Biz ilkini yapıyoruz. Buradan yüzümüzün akıyla çıkar isek aynısını İstanbul’da yapmak için girişimlerimiz olacak. 1500 metrekarelik kapalı bir alan var. O alanda Valilik, Isparta Belediyesi ve 12 ilçenin stantları olacak. STK’lardan temsilcimiz var. Her Ispartalı bir komşusunu getirmeli. Baştan bundan ne çıkacak algısı vardı. İnsanlar giderken Isparta’ya uğrayalım, şöyle bir şey vardı, onu görelim diyebilir” şeklinde konuştu.

Bu haber 988 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...