“Modeling Cultural Sewing Techniques” Projesinin Üçüncü Hareketliliği Litvanya’da Gerçekleştirildi

13 Haziran 2014 15:56

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından geliştirilen “Modeling Cultural Sewing Techniques” isimli projenin üçüncü hareketliliği gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca, Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamındaki Leonardo Da Vinci ortalık projesi çerçevesinde TBMYO Öğretim Görevlisi Hakan Yüksel’in yürütücülüğünde hazırlanan projenin hareketliliği, Litvanya’ nın Kaunas şehrinde yapıldı.

SDÜ ile Demirci Kız Meslek Lisesinin koordinatörlüğü üstlendiği; Portekiz, İtalya, Litvanya, Macaristan ve Romanya’dan da ortakların bulunduğu projenin hareketliliğine, TBMYO Öğretim Görevlisi Selim Bacak da katıldı. Projede, her ülkenin kendi dikim teknikleri kültürel ve günümüz uyarlamasıyla gerçekleştireceği model dikimlerin teknikleri incelendi; projenin yaygınlaştırılması olarak değerlendirilecek broşür, kitapçık ve multimedya sunumlarının alt yapısının oluşturulduğu, çıktılar hakkında önemli kararların alındığı ve toplantının verimli geçtiği dile getirildi.

“Modeling Cultural Sewing Techniques” isimli projenin bir sonraki toplantısı Ekim ayında Macaristan da gerçekleşecektir.

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...