“Bizim kusurumuz değil sizin kusurunuz”

13 Haziran 2014 16:01

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’un, Isparta Ülkü Ocakları hakkındaki açıklamasının ardından Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz’dan cevap gecikmedi.

Çapraz; “Bu yürüyüşten Türk Siyasi tarihinin en eski Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanının bu kadar sivil toplum kuruluşunun ve hemşerilerimizin haberi olurken haberinin olmaması bizim kusurumuz değil sizin kusurunuzdur” dedi.

Çapraz’ın açıklaması şöyle: “Bugün Isparta Yerel Basında CHP il başkanı Sayın Vedat Şenol’un Isparta Ülkü Ocaklarıyla ilgili açıklamasını okumuş bulunmaktayız.

Sayın Şenol, bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk Bayrağını indirmesine tepki olarak Milli Refleks gösterilmiş, Bayrak Yürüyüşüne kendilerinin haberdar olmamasına ve Ülkü Ocaklarının öncülük etmesine atıfta bulunmuştur.

Sayın Vedat Şenol; Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Tarihinin en eski siyasi partisi olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milliyetçi, Devletçi ve Cumhuriyetçi çizgide kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin Isparta İl başkanının böyle bir açıklama yapmasını şaşkınlıkla karşılamış bulunmaktayız.

Öncelikli olarak yapılan Bayrak Yürüyüşünde hiçbir siyasi partinin, sivil toplum kuruluşlarının flaması, bayrağı olmamasına özen gösterilmiştir. Bu durumu Sayın Vedat Şenol’un da Bayrak Yürüyüşünün Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığının önünden geçerken görmemesi imkansızdır.

Sayın Vedat Şenol; “Bu tür eylemler MHP, CHP yada farklı bir siyasi partinin eylemleri olmamalı. Haber vermek birlikte yapmak lazım.” Demiştir. Sayın Şenol, Ülkü Ocakları ne bir siyasi partidir, nede bir siyasi partinin gençlik kollarıdır. Ülkü Ocakları ilim, irfan yuvası Ülkücü İradenin sosyal hayattaki temsilcisidir. Milliyetçi Hareket Partisi ise ülkü Ocaklarından yetişmiş Ülkücülerin siyasi alandaki tek temsilcisidir.

Sayın Şenol, Bizlerin Bayrak Yürüyüşü ne bir eylem, ne bir gösteri ne de bir organizasyondur. Milli değerlerimize yapılan saldırı sonrasında gösterilmiş olan Hafız İbrahim Demiralay’ın Kuvayi Milliye Ruhunu yansıtan gül yüzlü hemşerilerimizin Milli Refleksidir. Bayrak yürüyüşüne; MHP İl Başkanı ve yönetimi, merkez ilçe yönetimi, Kamu Sen İl başkanı, yönetimi ve bağlı sendikalar, Türk Ocakları, Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı ve yönetimi, Kamu Çalışanları Vakfı, TES- İŞ Sendikası Isparta il başkanı ve üyeleri, Şehit ve Gazi Aileleri derneği, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan, bayrak inmez ezan susmaz diyen, bayrak sevdalısı hemşerilerimizin katıldığı bir yürüyüştür. Bu yürüyüşten Türk Siyasi tarihinin en eski Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanının bu kadar sivil toplum kuruluşunun ve hemşerilerimizin haberi olurken haberinin olmaması bizim kusurumuz değil sizin kusurunuzdur. Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı olarak 2 - 3 saat içerisinde üyelerinize ulaşamıyorsanız bu da bizim değil sizin sorununuzdur.

Sayın Şenol, Diyarbakır Licede güvenlik güçlerimizle çatışmaya girerek etkisiz hale getirilen Ramazan Baran’ın cenazesi sonrasında vuku bulan bir şeref yoksunu sefilin kutsal bayrağımıza saldırısı akebindeki Milli Refleksimiz’e yönelik düşünceleriniz yerine teröristin cenazesine katılan siyasi partinizin genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve milletvekili Melda Onur’un pkk terör örgütünün siyasi temsilcileriyle ve pkk terör örgütü sempatizanlarıyla yan yana saf tutmasını sorgulamanızı tavsiye ederiz.

Sayın Şenol, Milli Değerlerimize yönelik yapılan saldırılar sonrasında Ülkücülerin bunları siyasi bir reklam malzemesi yapması mümkün değildir. Bizim Bayrak, Vatan, din, dil gibi kutsal değerler üzerinden siyasi beklenti içerisine girmemiz mümkün değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

 

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...