“Dayatma yok, şartlar revizyonu gerektirdi”

13 Haziran 2014 16:03

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, dört ilçe teşiklatında yapıla revizyon sonrası ilk kez detaylı açıklamada bulundu. Zabun, revizyonun, başarı veya başarısızlığından ötürü değil, şartlar bunu gerektirdiği için yapıldığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun,  partisinin Sütçüler, Senirkent, Eğirdir ve Aksu ilçe teşkilatlarında revizyona gidilmesine yönelik ilk kez bu kadar detaylı açıklamada bulundu. Zabun, bu kararların alınmasında en yukardan en aşağıya kadar istişare müessesesinin işletildiğinin altını özellikle çizdi.

İSTİŞARE VURGUSU

Senirkent ilçesinde ilçe başkanının belediye başkanı adayı olması dolayısıyla orada vekaleten görev yürütüldüğünü belirten Zabun, "Seçim öncesinde bir değişikliği uygun bulmadık. Asaleten görev yapacak teşkilatı oluşturmak adına Senirkent ilçemizde böyle bir uygulamaya gittik. Diğer ilçelerimizde de yapılan partimizin performansını artırmak açısından düşünülen bir yenilenme sürecidir. Teşkilatımız içinde bu arkadaşlarımız yeniden görev alabilir. Yeni teşkilatlar önümüzdeki günlerde netleşecek. Bizim bugüne kadar partimize hizmet etmiş arkadaşlarımızla herhang bir sorunumuz yoktur. Bizim partimizin geleneğinde zaten böyle emeği ortaya konulan çabaları görmezden  gelme, yok sayma gibi bir yaklaşım olmamıştır. Biz istişarelerimizi oradaki teşkilatlarımızla yapmak suretiyle,  eğer bir miktar yenilenme dinamik haline getirmeye ihtiyaç varsa  bu kararı alırız.   Dolayısıyla yapılan bu çerçeve içinde bir revizyon mahiyetindedir.  Bununla  sınırlıdır. Biz almış olduğumuz kararları tamamen ilçe teşkilatlarımızla, ya da oradaki birimlerimizle istişare ederek alırız" dedi.

BİZİM PARTİ GELENEĞİMİZDE DAYATMA OLMAZ

Bunun herhangi bir şekilde yok sayma, öteleme el çektirme gibi bir yaklaşım olmadığını söyleyen Zabun, " Onların hepsi bizim arkadaşlarımızdır. Bugüne kadar büyük emek harcamışlardır. Bugüne kadar verdiği emeklerden ötürü onlara teşekkür borçluyuz. Ama asla bizim yaklaşımımızda teşkilatın dışında alınmış baskıcı yukarıdan tepeden inme bir karar mantığı söz konusu değildir. Tamamen teşkilatlarla istişare edilerek alınmış bir karardır.  Eğer bir değişiklik yapılacaksa en alttan en yukarıya kadar istişare yapılarak bunun kararı verilir. Bizim en büyük kazanımımız Türk siyasetine katkımız budur. Burada Genel Merkezimizin ya da teşkilatımızın istemesi şeklinde değil, mevcut durum analizi yapmak ve teşkilatlarımızla istişare yapmak suretiyle ve Genel Merkez'de istişare ederek bir bütün  olarak alınmış bir karardır.  Bizim parti geleneğimizde dayatmacı bir tutum söz konusu değildir" diye konuştu. 

BAŞARI AÇISINDAN YAKLAŞMADIK   

AK Parti'nin sürekli teşkilatlarla istişare eden durum analizi yapan bir parti olduğunun altını çizen Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Süreç içinde bugünden başka noktalarda da revize olacağını şimdiden söylememiz mümkün olmaz.  Biz tüm ilçelerimizle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırız. Hedefimiz bu seçimden başarılı bir şekilde sonuç almak. Siyasetin doğasında bazen bu değişimler olur. Örneğin Aksu ilçemizde ilçe başkan ticaret yapıyor. Antalya ve Isparta'da günlerini geçiriyor. Arkadaşımızın talebi üzerine biz bu değerlendirmeyi yaptık ve revizyonu uygun bulduk. Zaman içinde insanların meşguliyetleri değişiyor. Kimi zaman sağlık koşulları değişiyor. Bütün bunları  gözönüne alarak teşkilatlarımız kendi durumlarını analiz ederek bizlerle bu durumları paylaşıyor ve revizyon gerekiyorsa biz bunun kararını alıyoruz. Başarısız başarılı açısından yaklaştığımız bir durum değil. Akan zaman dilimi içinde şartların oluşturuduğu revizyon ihtiyacı doğdundan  ötürü yapılan bir çalışma.  Biz tüm teşkilatlarımızla istişarelerimizi gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 

ÖNE ÇIKAN İSİMLERLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Teşkilatlarda görev yapan arkadaşlarımızla, o yörede yaşayan vatandaşlardan görüşü alıp  kanaatlerini alıp partimizi daha ileriye taşıyacak unsurlar neyse bu unsurları en doğru  şekilde tespit ederek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu istişareler sonucunda bir karar alıp bunu uygulayacağız. İstişareler sürüyor. Öne çıkan isimlerle ilgili değerlendirme yapılacak. Son istişare Genel Merkezle yapılacak ve karar verilecek. Bu işi üstlenecek fedakarlık edebilecek talebi olan arkadaşlarla ilgili değerlendirme yapılacak. Bu konuyla ilgli çalışmar sürüyor. İstişare sonucunda karar almadan bu isimleri kamuoyuyla paylaşmam doğru olmaz.”

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...