“Kıskanmadan doğruyu öğrenin”

13 Haziran 2014 16:04

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günyadın, Belediye önünde bulunan Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapacağı 3 katlı otopark projesi üzerinden kendine yüklenen muhalefete fena patladı. Günaydın, “Acımasız ve dengesiz, bilmeden, sanki öyle olmasını arzu eder gibi konuşuyorlar. Bunlar siyasette yetkili insanlar. Ağaçları keseceğim söyleniyor. Ben bir ağaç için belki hüngür hüngür ağlayabilecek bir insanım” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye önündeki parkın altına yapılacak olan 3 katlı otopark konusunda muhafeletin acımasız tepkileri üzerine veryansın etti. Şehircilik açısından en önemli olaylarla ilgilendiklerini ve trafik ve otopark sorununu çözmek için uğraştıklarını belirten Günaydın, “Otopark sorunu çözülmeden trafik sorunu çözülemez. Bir akıcılık planı düşünülüyor. Kent Konseyi bu konudaki bizim düşüncelerimizi araştırabilirler ve bize eklenti yapabilirler. Şehircilik açısından bu önemli. Bu başarıldığı takdirde Türkiye için önemli olacak.  Türkiye’de akıcılık şeması üzerinde trafik ve otopark sorununu çözen bir şehrimiz yok. Ama bazı arkadaşlar biz daha projeye başlamadan gazetelerde tenkit etmeye başladılar. Parkın altına otopark yapıyor, ağaçları kestirmeyiz, garabet proje bu diyenler oldu. Kent Konseyi böyle projeyi yanlış anlayanlara bizden önce cevap verebilir. Bunlar da bir hizmettir” dedi.

“ACIMASIZ VE DENGESİZ KONUŞUYORLAR”

Öte yandah parkın değil belediyenin önündeki caddenin altını otopark yapacaklarını ifade eden Günaydın, şunları söyledi; “Bunu kısa sürede bitireceğiz. Acımasız ve dengesiz, bilmeden, sanki öyle olmasını arzu eder gibi konuşuyorlar. Bunlar siyasette yetkili insanlar. Ağaçları keseceğim söyleniyor. Ben bir ağaç için belki hüngür hüngür ağlayabilecek bir insanım. Belediyenin önündeki yerin altına 3 kat otopark yapılacak. Bu da yetmeyecek, 4-5-6-7-8 gibi otoparklar zinciri kurulacak.

“ANTALYA’DA 50 YILDIR TEK BİR OTOPARK YAPILMIŞ!”

Antalya’da 50 yılda bir otopark yapılmış. Güllük’ün altında bir yere katlı otopark yapılmış. 50 yıldır orası öyle durur. Böyle durursa otopark sorununu önlemede güçlük çekeceğiz. Biz durmuyoruz. Ama proje başlamadan, ne olduğunu bilmeden, tenkit eden insanları da tenkit etmez duruma getirip, onları da anlayışlı bir sıfata döndürmek gerekiyor. Artık halkın böyle bir projede lüzumsuz tenkitlere fırsat vermeyeceğini bilmeleri gerekir. İlla muhalefet olacağız diyen insanlar kıskanmadan doğruyu öğrenmeliler.

“ISPARTA’MIZIN İŞSİZ VE FAKİR YAŞAMA MECBURİYETİ YOK”

Isparta’mızın ekonomisine etki eden bir olay var. şuanda  bizim ona ihtiyacımız zaruri hale geldi. İki tane vilayetimiz bizden çok gerilerdeydi ancak şimdi Gayri Safi Milli Gelir olarak Isparta’yı geçtiler. Fakat biz neden geride kalacağız? Teşvik alınması konusunda da Kent Konseyi’nin bilgilendirme ve sosyal açıdan da çaba göstermesi de büyük bir hizmettir. Isparta’mızın işsiz ve fakir yaşama mecburiyeti yok. Basında Isparta’nın ekonomisi çok iyi diye konuşmalar yapılıyor. Ben bu konuşmaları uygun görmüyorum. 12 yıldan bu yana teşvik alınmamasına mahkum görülen Isparta’yı tekrar mahkum yapma hazırlığı olabilir. Böyle laflara bizim inanmamamız gerekiyor. Bir önceki dönem fabrikalar kurduk bizi tenkit ettiler. Hiç olmazsa bize gölge etmeyin. Biz gerisini hallederiz.”

 

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...