“Vizyon açılımında Kent Konseyi önemli”

13 Haziran 2014 16:06

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın Kent Konseyi’nden çok şey beklediğini ifade etti. Kent Konseyi’nin şehir için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Günaydın, “Belediye olarak da çok ihtiyacımız var. Çünkü çok güzel vizyonlar geliştirecekler. Belediye olarak bu raporlardan istifade edebilme umudunu çok güzel yaşıyoruz. Vizyon açılımında Kent Konseyi önemli olacaktır” dedi.

20 ay önce kurulan Kent Konseyi dün 2. Olağan Genel kurul’unu gerçekleştirdi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sendika Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Kurul’un açış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, yeni çalışmalar için mekana ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. Bülbül, bu noktada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bir mahallenin sosyal tesisini kendilerine verdiği için teşekkür etti.

“BİR KAÇ YERDEN SESİN ÇIKMASI YETMİYOR”

Öte yandan Dereboğazı Yolu’nun duble olması yönünde büyük çaba sarfettiklerini ve bu noktada Isparta’nın sesini duyurabilmek için imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Bülbül, “Kent Konseyi’nin kuruluşunun ilk günlerinde Dereboğazı yol meselesi vardı. Türkiye’deki gelişmeleri dikkate aldığımızda bu yolun da geliştirilmeye ihtiyacı ve daha iyi şartlarda olması gerektiği düşüncesiyle imza kampanyası başlatmıştık. Bu bir müddet devam etti. Kimileri eylem dedi ama bizim amacımız sesimizi duyurmaktı. Ulaştırma Bakanımız sesimizi duydu ve buraya geldi. Bu yolun yapılmasıyla ilgili de bir direktif vermişti o günlerde. Ancak aradan uzun süre geçti. Akıbetini araştırdık. 2 gün önce Karayolları Bölge Müdürlüğü’yle bir görüşme yaptık. 1 hafta önce yolun proje kapsamına alınması talimatı verilmiş. Burası bölünmüş yol olacak. Bölünmüş yolun daha sonra projesi ve ihalesiyle birlikte yapım aşamaları gerçekleşecek. Ama bunların daha sonra olacağı ifade edildi. Burdur Gelincik Yolu da proje aşamasına alınmış ve ihale aşamasına gelindiği bize ifade edildi. İstanbul’un Antalya’ya ulaşımı konusunda hızlı tren ve otoyol söz konusu. Bunların da buradan geçirilmesi konusunda bizlerin gayretleri yetmiyor. Çalışmaların altyapısı olduğunu biliyoruz. Ama daha çalışma aşamasında daha ortada bir şey yok. Isparta, bir şey elde etmek istiyorsa öcne makam sahipleri ve siyasetçilerimizin bu konuya sahip çıkması düşüncesindeyiz. Yoksa birkaç yerden sesinin çıkması yetmiyor. Her platformda Isparta’nın menfaatlerini düşünmek zorundayız. Isparta’nın tek yürek olarak isteklerini iletmesi gerekiyor. Biz birleşemezsek, yukarıya bir şey izah edemeyiz” şeklinde konuştu.

“KENT KONSEYİ ISPARTA’DA BANA GÖRE OTURMUŞTUR”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise Kent Konseyi’nin daha yeni kurulmasına rağmen büyük gayret içinde çalıştıklarını ifade etti. Kent Konseyi’nin artık Isparta’da oturduğunu bildiren Başkan Günaydın, “Yeni yönetimin Ispartamıza çok faydalı olacaklarına inanıyorum. Kent Konseyi şehrimiz için önemli bir ihtiyaçtır. Belediye olarak da çok ihtiyacımız var. Çünkü çok güzel vizyonlar geliştirecekler, Isparta’da neler oluyor, neler olacak? sorularını sorarak, bir masa etrafında düşünecekler. Ortak akılla güzel raporlar ortaya çıkacaktır. Belediye olarak bu raporlardan istifade edebilme umudunu çok güzel yaşıyoruz. Vizyon açılımında Kent Konseyi önemli olacaktır” dedi.

 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...