Velilere uyarı: Karne için çocuklarınızı suçlamayın

13 Haziran 2014 16:08

Uzmanlar, velilere yaz tatili ile ilgili uyarılarda bulundu.

 2013-2014 eğitim öğretim yılı 13 Haziran’da dağıtılacak karnelerle sona eriyor. Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen yaz tatiline giriyor. Uzmanlar çoğu zaman düşük not nedeniyle çocukların suçlandığını, ancak işin kolayına kaçıp çocuğu suçlamak yerine basit birkaç tedbirle çocuğun tatilini verimli geçirmesini sağlamanın mümkün olduğunu kaydediyor.

Uzmanlar yaptığı açıklamada, yaz tatili dolayısıyla hem öğrencilere hem ailelerine uyarılarda bulundu. Karnenin bir sonraki yıla güzel bir giriş yapmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, karnesinde düşük not olan öğrencilerin velilerinin de huzursuz olduğunu ve çoğu zaman düşük not nedeniyle çocukların suçlandığı belirtti.

TATİL PLANINI ÖĞRETMENLE BİRLİKTE YAPIN

Tatilin nasıl ve nerede geçirileceği ile ilgili öğretmenin de fikri alınması gerektiğini ifade eden uzmanlar şunları söyledi: “Öğrenciler ve veliler karnede kendi durumlarını öğrenecek. Böylece bir değerlendirme fırsatı elde edecekler. Sıkıntılı ve istenmeyen bir durum varsa uygun çözüm yolları üretilmelidir. Çocuklar tatile girmeden önce öğretmenle görüşmeli. Birlikte uygun bir çözüm üretmek yararlı olur. Öğrenciyi olumsuz bir şekilde sorgulamak yerine daha yakın bir ilgi göstermek gerekir. Özellikle şehir hayatındaki temel sıkıntı, aile bireylerinin, istenen ölçüde bir araya gelememeleri ve birbirini dinleyecek şartları oluşturamamalarıdır. Tatilde öğrencilerin oyuna ayırdıkları zaman kadar okumaya da zaman ayırmaları gerekir. Bu konuda, iyi hazırlanmış tatil kitapları ve yardımcı kitaplar yararlı olur. Özellikle, uygun çocuk oyunlarının, hayatı öğrenmede büyük etkisi vardır.''

TELEVİZYON VE BİLGİSAYARA DİKKAT

Uzmanlar, televizyon ve bilgisayar karşısında gereğinden fazla zaman harcamanın çocukların ruh ve beden sağlıklarını olumsuz etkilediğine değinerek, ''Bu konuda veliler hem örnek hem de uyanık olmalıdır. Anlamsız, uygunsuz, şiddet içeren programlar, öğrencilerin davranışlarında olumsuz etkilere sebep olmaktadır'' bilgisini verdi.

 

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...