Emniyet LYS güvenliği için hazır

13 Haziran 2014 16:11

İl Emniyet Müdürlüğü, 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde ülkemiz genelinde yapılacak olan (LYS) Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili olarak ilimizde bazı tedbirler aldı.

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi; “

14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde ülkemiz genelinde yapılacak olan (LYS) Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili olarak ilimizde alınan tedbirler hakkındaki basın açıklamamız ektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14 Haziran 2014 Cumartesi günü sabah saat 10.00 da, 15 Haziran 2014 Pazar günü sabah saat 10.00 da ve öğleden sonra saat 14.00 de olmak üzere iki oturum halinde, 21 Haziran 2014 Cumartesi günü sabah saat 10.00 da ve 22 Haziran 2014 Pazar günü sabah saat 10.00 da birer oturum halinde ülkemiz genelinde yapılacak olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavı ile ilgili olarak ilimizde sınavların güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda ilimizde sınavın yapılacağı gün trafiğin yoğun olacağı düşünüldüğünden Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce saat 07.00 den itibaren sınav yapılacak okul bölgeleri ile ana arterler üzerinde gerekli trafik tedbirleri alınarak düğün vb. nedenler ile oluşacak konvoylar önceden uyarmak sureti ile okul çevrelerinde gürültü yapmalarına izin verilmeyecektir.

Sınav yapılan okullarımızın çevresinde seyyar satıcıların bağırarak satış yapmaları, inşaat ve yollarda gürültülü çalışma yapılması, ev düğünü veya sünnet düğünlerinde yüksek sesle müzik çalınması gibi sınav esnasında adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar veya işyerlerinin olması durumunda gerekli işlemler yapılarak adayların rahatsız edilmesine izin verilmeyecektir.

Söz konusu tedbirler geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığında olan gençlerimizin çabalarını ve emeklerini karşılıksız bırakmamak amacıyla alınmış olup, vatandaşlarımızın bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır.

Bu vesileyle sınava katılacak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz”.

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...