Elektrik kesinti şikayetleri ITSO’da yetkililere iletildi

13 Haziran 2014 16:25

ITSO, artan elektrik kesintileri yüzünden mağdur olan üyelerinin şikayetlerini doğrudan ilgililere iletmesi için önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Başkan Başdeğirmen ve üyelerin  talebi üzerine  AKEDAŞ yetkilileri elektrik kesintisi yapmadan önce bilgi vererek mağduriyetleri en aza düşürecek.

Son günlerde özellikle şehir merkezinde habersiz bir şekilde elektrik kesintilerinin yapılması esnaf, tüccar  ve sanayicilerin tepkisine neden oluyor. ITSO, üyelerinden gelen şikayetler üzerine AKEDAŞ  yetkililerinin katılımıyla bir toplantı organize etti. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Üyeleri ile ITSO üyeleri ve  AKEDAŞ İl Müdürü Niyazi Kıvılcım ve yönetim ekibinin katıldığı toplantıda, elektrik kesintilerinin esnaf sanayici ve tüccarı mağdur ettiğine dikkat çekildi.

KESİNTİLER ÜYELERİMİZİ MAĞDUR EDİYOR

Toplantının açış konuşmasını yapan ITSO Başkanı  Başdeğirmen, AKEDAŞ yetkililerinden elektrik kesintileriyle ilgili çözüm istedi. Başdeğirmen, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin her türlü sorununda sıkıntısında yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Son günlerde yaşanan ve  üyelerimizden gelen şikayetler ve talepler üzerine elektrik kesintileriyle ilgili  bu toplantıyı yapma gereği hissettik.  Elektrik kesintileri ile ilgili üyelerimiz mağdur durumda.  Zamansız, plansız ve uzun süreli elektrik kesintileri esnafımızı ve sanayicimizi maddi manevi çok zor duruma düşürüyor. Haber verilmeden yapılan kesintiler hem makinelere hem de iş kaybına neden oluyor. Biz  konunun muhatapları olan AKEDAŞ Firması Yetkilileri ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ancak üyelerimizin de sorunlarını Firma Yetkililerine aktarmasını ve çözüm yollarını konuşmak istedik. Burada AKEDAŞ yetkililerine birebir sorunlarını aktaracağız. ” diye konuştu.

ŞEBEKELERİN YENİLENMESİ İÇİN KESİNTİLERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

AKEDAŞ İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, özelleşmeden sonra yeniden yapılanan elektrik dağıtım ve pazarlama hizmetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Şirketin bölgede 2036’ya kadar hizmet vereceğini kaydeden Kıvılcım, kesintilerin nedeni olarak şebeke ömürlerinin eski olmasını gösterdi. Isparta’da elektrik şebeke ömrünün 20-25 yıl olduğunu belirten Kıvılcım, şöyle konuştu:

“Bu zamana kadar bu şebeke 2 kez yenilenmesi gerekiyormuş ama yenilenmemiş. İl merkezine toplamda 100 milyon TL’lik yatırım gerekiyor. Bu zamana kadar devlet olarak çeşitli yatırımlar yapılmış ancak bunlar yama olmuş. Isparta şehir şebekesi tamamen yenilenmeli ve kapasite yükseltilmelidir.  17-28 kilometreöteden enerji getiriyoruz. Açıktan ve uzaktan getirilen şebekede kalıcı ve geçici arızalar oluşuyor. Biz de kesinti olmasını istemiyoruz. 8 sulama birliğinin TEDAŞ’a bıraktığı borç 47 milyon TL. Bu para ile şehir şebekesi tamamen yenilenirdi. Bu yıl şehir şebekesine yatırım için ihale yapıldı. 8 milyon TL’lik yatırım yapılıyor. Ama yeterli değil. 2 noktadan şehir besleniyor. 3. İndirici merkez yapmak istiyoruz. Yaşanan sıkıntı budur. Kesinti olmaması için çalışıyoruz. Ancak, şebekelerin yenilenmesi için kesintileri yapmak zorundayız. ”

AKEDAŞ Müdürü Kıvılcım’ın sunumunun ardından, ITSO üyeleri mağduriyetlerini ilettiler.

ITSO Üyesi Recep Güleş, kesintilerin yemin töreni, mezuniyet töreni gibi önemli zamanlarda olmamasını istedi. Elektrik çalışmalarının akşamları yapılmasını talep eden Güleş,186 nolu elektrik arıza hattına ulaşılamamasından şikayet etti.

ITSO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Hobanoğlu, da sözleşmeler ve uygulamalarla ilgili yaşadıkları sorunları yetkililere aktararak, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

ITSO Üyesi  Ayhan Paslı da kesintilerden dolayı oldukça mağdur olduklarını ve biran önce çözüm getirilmesini istedi.

PERSONEL EĞİTİLMELİ

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan da AKEDAŞ personeline eğitim verilmesi gerektiğini söyledi. Elma üreticisinin elektriğini kesen bir personelin ‘canına ok tıkadık’ dediğini anlatan Şahlan, “işinin ehli olmayan, konuşmasını bile bilmeyen kişiler var. Böyle ifade kullanılamaz. Bu personel eğitilmelidir. Hepimiz üreticiyiz, sanayiciyiz, esnafız daha dikkatli olunmalıdır. Bizler sonuçta bu memleket için çalışıyoruz kimsenin esnafa, sanayiciye, üreticiye farklı tavırlar takınmaya hakkı yoktur. Sizlerden isteğimiz bazı personellerin eğitiminin yapılması. ” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAPILMADAN ÖNCE BİLGİ VERİLECEK

Toplantı sonunda AKEDAŞ Yetkilileri ile görüşen ITSO Başkanı Başdeğirmen, üyelerin taleplerinin değerlendirilmeye alınmasını istedi. Kesintilerin planlı bir şekilde yapılarak, en az birgün önceden bilgi verilmesini talep eden Başdeğirmen AKEDAŞ yetkililerine üyelerin iletişim bilgilerini verdi. Başdeğirmen, “Bundan sonra kesinti yapılacaksa üyelerimizin bizzat veya bizim aracılığımızla bilgilendirilmesini istiyoruz. Böylece üyelerimizin ne zaman ve ne kadar süreyle elektriğin kesileceğini önceden bilmesi mağduriyetleri en aza düşürecektir.”dedi.

AKEDAŞ Müdürü Niyazi Kıvılcım da, ITSO Başkanı Başdeğirmen ve Oda üyelerinin taleplerini imkanlar doğrultusunda yerine getireceğini belirterek, “İnanın bizler de kesinti yapılmasını istemiyoruz. Çünkü bizlerin de zararına ancak daha iyi hizmet vermek adına bunu yapmak zorundayız. Bundan sonra yapacağımız kesintilerde Başkanımızın bize verdiği üye listesini ve ITSO’yu bilgilendireceğiz.”diye konuştu.

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...