Ankara’da Isparta Rüzgârı

13 Haziran 2014 16:29

Isparta İli Kalkındırma Derneği’nin organize ettiği Isparta Tanıtım Günleri dün gerçekleştirilen törenle Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Atalay, 3 bakan, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ve yöneticiler katıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Isparta’nın güllerin ve göllerin şehri olduğunu belirterek,  “Her kim ki Isparta’da bir taş üstüne taş koyduysa Allah ondan razı olsun” dedi.

Isparta’nın haftalardır beklediği büyük gün geldi. Isparta ilk kez kendisini büyük bir şehirde tanıtma fırsatı buldu. Bu anlamda Isparta İli Kalkındırma Derneği’nce organize edilen Isparta Tanıtım Günleri Ankara’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Veysel Eroğlu, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Milletvekilleri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilçe belediye başkanları, Anayasa Mahkemesi, Dayıştay, Yargıtay ve Sayıştay Üyeleri ile çok sayıda üst düzey bürokrat, yönetici ve vatandaşlar katıldı.

GELEMEDİLER TELGRAF GÖNDERDİLER

Açılışa katılamayan Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bakanlar  da telgraf gönderdi.

GÜL YÜZLÜ İNSANLARI BULUŞTURMAK İSTEDİK

Törenin açış konuşmasını yapan Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı İsmail Özdemir, her şeyin hayal etmekle başladığını belirterek, tanıtım günlerinin de hayalden gerçeğe dönüştüğünü bildirdi. Özdemir, “Hayalimizle ilgili fikirlerimizi Sayın valimizle paylaştık. Sayın Valimiz de destek verdi. Bugün proje çalışmamızın sonucuna varıyoruz. Isparta adına farkındalık yaratacağız. Isparta’nın en büyük marka değeri güldür. Gül de sevgi demektir. Isparta’nın gülünü biz en sevdiklerimize veririz. Isparta’nın gül yüzlü insanlarıyla Ankara’nın gül yüzlü insanlarını burada buluşturmak istedik” dedi.

GÜNAYDIN ALTYAPIYI ANKARA’YA ANLATTI

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise Isparta’yı, Ankara’ya çok iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirterek, “El sanatları,  gülümüz, doğal ürünlerimizle bugün Isparta’yı tanıyacaksınız” dedi. Tanıtım Günleri’nde tanıtmadıkları bir özellik daha olduğunu belirten Günaydın, şehrin altyapısının bitme noktasına geldiğini ve bu anlamda 81 vilayet arasında tek şehir olma özelliği taşıdığını dile getirdi. Günaydın, “Şimdi de trafik sorununu kesin çözme çalışmasıyla yeni bir projeye başlandı. Zincir şeklinde otoparklarla hiçbir aracın park etmesiyle beklemeyen bir şehir olacak” şeklinde konuştu.

İLİMİZ YİNE YEŞİL ISPARTA

Öte yandan Isparta’nın yeşilliği ve ağaçlandırmasıyla Türkiye ve dünya birincisi olduğunu ileri süren Günaydın, “Nüfusumuz ortalama 200 bin. Ama şehrimizde her insana 5 ağaç düşüyor. Artık eski ismi Yeşil Isparta’ydı. Bunu kaybetmiştik. Şimdi yine Isparta’mız yeşil Isparta olmuştur. Burada görünmüyor. Ama bu tanıtımı aktarmak istiyorum. Isparta güzel şehirdir. Hepinize Isparta’yı görmesini tavsiye ediyorum. MHP  Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli de yarın(bugün) saat 16.00’da Tanıtım Günleri’ni ziyaret edecek “diye konuştu.

2 SEVGİLİ BİR ARADA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi da Isparta’nın güllerin ve göllerin şehri olduğunu belirtti. Gül deyince bizim kültürümüzde ve inancımızda akıllara en sevgilinin geldiğini ifade eden Bakan Zeybekçi, “Peygamberimiz aklımıza gelir. Isparta gülü temsil ettiği için 2 sevgili bir arada oluyor. Isparta bölgemizin kültür anlamında en zengin şehirlerinden biridir. Güzel zenginlikleri vardır. Bunlardan birisi de bir zamanlar oraya sığınmış olan zatlardır. Said Nursi’yi ağırlamıştır. Isparta’dan beklediğimiz ve istediğimiz bundan sonra bu zenginlikleri devam ettirmektedir” dedi

ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

Öet yandan hükümet olarak Isparta’nın tüm ihtiyaçlarını ve hizmetlerini yapmaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Zeybekçi, “Isparta için her kim ki bir taş üstüne taş koydu Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu. 

Son olarak kürsüye gelen Vali Vahdettin Özkan ise, tanıtım günlerinin bereket getirmesi temennisinde bulundu. Özkan, “Şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik değerlerinin tanıtılması şansını yakaladık. Hükümet temsilcilerinin katılması bizim için bir şeref payıdır” dedi.

ATA’NIN GELİŞİ CANLANDIRILDI

Konuşmaların ardından Isparta Belediyesi Folklor Ekibi bir gösteri sundu. Gösterinin ardından da Atatürk’ün Isparta’ya gelişi canlandırıldı.

Daha sonra da protokol üyeleri Isparta Tanıtım Günleri’nin açılışını gerçekleştirdi.

 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...