Hentbol Yıldız Milli Takımı 15 - 25 Haziran 2014 tarihleri arasında Isparta´da

15 Haziran 2014 16:54

Hatırlandığı üzere Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları 16 - 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında Isparta'da yapıldı.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM merkezlerine sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda “ANALİG” oluşturuldu.

Bu kapsamda gerçekleştirilen ANALİG Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları 16-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında Isparta'da yapıldı . 12 Kız 12 Erkek  toplam 24 takımının yer alacağı Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları 16 Mayıs 2014 tarihinde açılış töreni yapılarak başladı.

Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları 19 Mayıs 2014 tarihinde saat 10.00'da Işıkkent Spor Salonunda oynanan final müsabakalarıyla sona erdi. Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarında Kızlarda Eskişehir Hentbol İl Karması 1. olurken İstanbul Hentbol İl Karması Erkeklerde 1.'liği elde etti.

Ortaya çıkan sonuçlara göre, Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarında Erkekler İstanbul İl Karması birinci, Sinop Hentbol İl Karması ikinci, Ankara Hentbol İl Karması üçüncü oldu.

Isparta, Hentbol Yıldız Milli Takımına ev sahipliği yapacak.

Bilindiği üzere 15 gün kadar önce ilimizde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızları Hentbol Türkiye Finallerine ev sahipliği yaptı ve bu sınavı da başarıyla geçti.

Anadolu Yıldızları Hentbol Türkiye Finallerinde yaşananları kısaca hatırlatma gerekirse:

Anadolu Yıldızları  Kızlar Hentbol Final Müsabakalarında Eskişehir Hentbol İl Karması iyi bir oyunla birinciliği kimselere kaptırmadı. İkinci Ankara Hentbol İl Karması olurken üçüncü Samsun Hentbol İl Karması oldu. Dördüncülüğü İstanbul Hentbol İl Karması elde etti.

Yeni yapılan 2000 kişi kapasiteli Işıkkent Spor Salonunda gerçekleştirilen Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları açılış töreninde SOMA'da yaşanan elim olaydan dolayı vefat eden madencilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK yapmış olduğu konuşmada "Manisa Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı olan madencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.

16 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları Grup karşılaşmaları 3 gün sürerken Kızlarda A Grubu 1.’si Ankara, B Grubu 1.’si İstanbul, C Grubu 1.’si Eskişehir, A Grubundan en iyi 2. Samsun bir üst tura çıktı.

Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarının bir üst turunda Kızlarda A Grubu 1.’si Ankara ile B Grubu 1.’si İstanbul karşılaşırken C Grubu 1’si Eskişehir ile En iyi İkinci Samsun mücadele etti. Karşılaşmalarda Ankara ve Eskişehir galip gelirken bu iki takım Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarında 1. olmak için mücadele etti. İstanbul ve Samsun 3.’lük – 4.’lük maçı oynadı.

Kızlarda Ankara ve Eskişehir Hentbol İl Karmalarını karşı karşıya getiren final müsabakasında Eskişehir iyi bir oyunla Ankara’yı yendi ve Anadolu Yıldızları Kızlar Hentbol Final Müsabakalarını 1. olarak tamamladı. Ankara aldığı mağlubiyet sonu sonucu Anadolu Yıldızları Kızlar Hentbol Final Müsabakaların da 2. oldu. 3.’lük – 4’lük müsabakasında Samsun Hentbol İl Karması İstanbul Hentbol İl Karmasını yenerek Anadolu Yıldızları Kızlar Hentbol Final Müsabakalarında 3. Oldu. İstanbul Hentbol İl Karması Müsabakaları 4. olarak tamamladı.

Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakaları Grup karşılaşmaları Erkeklerde A Grubu 1.’si Aydın, B Grubu 1.’si Sinop, C Grubu 1.’si Ankara, D Grubu 1’si İstanbul oldu.

Bir üst turda A Grubu 1.’si Aydın ile B Grubu 1.’si Sinop karşılaştı. Bir diğer karşılaşmada C Grubu 1.’si Ankara ve D Grubu 1.’si İstanbul mücadele etti.

Finalde mücadele etme hakkı elde eden B Grubu 1.’si Sinop İl Karması ve D Grubu 1.’si  İstanbul İl Karması oldu. Diğer iki takım Aydın ve Ankara 3.’lük – 4.’lük karşılaşmasında mücadele etti.

Final müsabakasında İstanbul Hentbol İl Karması üstün bir oyunla Sinop Hentbol İl Karmasını yenerek Erkeklerde Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarını 1.’liği elde etti. Sinop Hentbol İl Karması Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarını 2. olarak bitirdi.

3.’lük – 4.’lük müsabakasında Ankara rakibi Aydını yendi ve Anadolu Yıldızları Hentbol Final Müsabakalarında 3. Oldu. Aydın Hentbol İl Karması müsabakaları 4. Sırada bitirdi.

Bir büyük Şampiyonadan da alnının akıyla çıkan Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hentbol Yıldız Milli Takımına ev sahipliği yapacak. Kamp çalışmalarını Isparta da yapacak olan Yıldız Milli Takımı 15 - 25 Haziran 2014 tarihleri arasında hazırlıklarını yapacak.

HENTBOL YILDIZ MİLLİ TAKIMI ISPARTA KAMP YAPACAK

Hentbol Yıldız  Milli Takımı,Uluslararası Turnuvalara hazırlanmak için Isparta'da kampa girecek. 15 - 25 Haziran 2014 tarihleri arasında Isparta da antrenmanlarını yapacak olan Hentbol Yıldız Milli Takımı madalyalarına yenisini eklemeyi hedefliyor. 

 

Bu haber 1174 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...