Aşırı yağmur kirazı çatlattı

15 Haziran 2014 16:58

Kirazın başkenti olan Uluborlu bu yıl kiraz sezonunu sıkıntılı geçiyor. Geçtiğimiz günlerde yağan aşırı yağışlar kirazı çatlatırken üreticiler ortaya çıkan manzara karşısında kara kara düşünmeye başladı. En büyük sorun ise kirazın bu yıl ihracata gidememesi.

Isparta’nın markalarından biri olan kirazda bu yıl hüsran yaşanıyor. Özenle yetiştirilen kirazlar geçtiğimiz günlerde yağan aşırı yağışlarda büyük zarar gördü. Uluborlulu üreticiler çatlayan kirazların satılıp satılmayacağı konusunda tereddütte kalırken bu yıl ihracatın zor göründüğünü söylediler.

OVADAKİ KİRAZLARIN YÜZDE 75’İ ÇATLADI

Öte yandan üreticilerin verdiği bilgilere göre Uluborlu Ovasındaki hemen hemen tüm bahçelerde kirazlar çatladı. Çatlamayan kirazların ise depoya konduğu anda çatladığı ileri sürülüyor.

GEÇTİĞİMİZ SEZON 6 TL’DEN ALICI BULDU

Diğer taraftan üreticiler geçtiğimiz sezon kirazın 6 TL’den alıcı bulduğunu bu yıl ise çatlayan kirazın satılıp satılmayacağı konusunda merak içinde olduklarını söylediler. İhracata gidemeyecek olan çatlayan kirazların da iç piyasa ve meyve suyun da değerlendirilmesi bekleniyor.

 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...