“Camilerin süsü içindeki cemaattir”

5 Ekim 2012 19:03

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, içinde bulunduğumuz Camiler Haftasında Camilerin önemini belirterek; “Camide namaz kılmak, tek başına kılınan namazdan 27 derece daha yüksektir. Onun için herkesi camilere davet ediyorum. Zira, Camilerin süsü içindeki cemaattir. Cemaati olmayan Cami bir anlam ifade etmez” dedi.  

Her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu yıl haftanın temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelliler olarak belirlendiğini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Camilerde icra edilen dini, kültürel ve sosyal içerikli fonksiyonlar ile din görevlilerinin yüklendiği misyon ve taşıdıkları sorumluluklar hakkında vatandaşlarımızı aydınlatmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Ekim ayının ilk haftasını ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak ilan etmiştir.

Cami toplayan bir araya getiren ve ibadet edilen yer demektir. Camiler Allah’ın evleridir. Camilerin süsü de içindeki cemaattir.Tarih boyunca Müslümanlar birlik ve beraberliğe çok önem vermişler bulundukları yerde ve gittikleri her yerde camiler inşa etmişleredir.

Müslümanlar bu nadide mekanları ilim, irfan ve eğitim yuvalarına

çevirmişler, temiz tutmuşlar, onun yapımına, ihtiyaçlarına ve insanlara hizmet etmesine özen göstermişlerdir.Nitekim Hz.Peygamber (s.a.v.)’de hicret esnasında Kuba da ilk mescidi yaptırmış , akabinde de hemen mescidi Nebeviyi inşa etmiştir.İslam Dini camilerin inşasını Müslümanlara özgü kılmıştır.K.Kerim de

Allah’ın mescitlerini Allah’a ve ahiret gününe iman eden namaz kılıp zekat veren ve sadece Allahtan korkan kimselerin imar edeceği (Tevbe Suresi 18)buna mukabil Allah’ın mescitlerinde Allah’ın adının anılmasına ve mescitlerin harap olmasına çalışanların en zalim kimseler olduğu (Bakara Suresi 114) bildirilmiştir.Peygamber efendimizde Allah için bir mescit bina edene Allah’ın da o kimse için cennette bir köşk bina edeceği müjdesini vermiştir.

Yüce dinimizin insanlığa anlatılmasında camilerimizin sevk ve idaresinde öncülük yapan Din görevlilerimiz İslam’ın aydınlık yüzünü  en doğru şekilde sunmayı kendisine vazife edinmişlerdir. Biz din görevlilerinin en büyük arzusu camilerimizi birer huzur iklimine dönüştürmektir. Camilerimizi ve din hizmetini her türlü siyasi mülahazaların ve ticari ilişkilerin dışında tutmayı hem kendimize saygının, hem de dinimize saygının bir gereği olarak görüyoruz.

Bizler Din görevlileri ve toplum olarak hepimiz memleketimizin topu senedi mesabesinde ki mabetlerimize sahip çıktığımız müddetçe, camilerimiz daima Müslüman cemaati bünyesinde toplayan, doğruluğun ve dürüstlüğün öğretildiği içinde huzura ve sükuna kavuşulan eğitim ve ibadet merkezleri olarak kalacaktır. Hz. Peygamber buyurarak Allah’ın sevgisini ve rızasını kazanmamız için bu güzel mekanlara hep beraber sahip çıkmamızı tavsiye etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın günümüz insanının, tüm Müslümanların barış ve huzuruna birlik ve beraberliğimizin gelişmesine vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

 

 

Bu haber 805 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...