Kent Konseyi’nin ilk Başkanı Mahmut Bülbül oldu

5 Ekim 2012 19:04

Isparta’da yaklaşık 4 yıldır kurulma çalışmaları süren Kent Konseyi nihayet kuruldu. Konseyin ilk genel kurul toplantısında Prof. Dr. Mahmut Bülbül, konseyin Başkanlığına seçildi.

Isparta Kent Konseyi 1.Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Kültür Sineması'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Kadri Canan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, kent konseyinin karar verme mekanizması açısından yöneticilere ışık tuttuğunu belirtti. Konseyde belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin bulunmadığını bildiren Zabun, "Bu bir noktadan eleştirilebilir. Ama bir başka açıdan bakıldığı takdirde de kent konseyleri istişare konseyleri ya da yöneticileri aktif olarak karar verme mekanizmasının içerisinde bulunan bireyler olarak yöneticilere ışık tutması açısından önem ifade etmektedir. Dolayısıyla belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri

bir ilin kaderinin belirlenmesinde gidişatının, yönünün belirlenmesinde karar mekanizmasının içerisinde doğrudan doğruya yer almaktadırlar. İstişare kurullarının daha çok kentin sivil toplum kuruluşlarından ya da farklı bireylerinden şehrin gidişatına farklı söz söyleyecek bireylerinden oluşturulması bir başka açıdan bakıldığında anlamlı gözükmektedir" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise,"Bu konsey toplantı esnasında Isparta'nın sorunlarının ortak akıl çerçevesinde Isparta'nın faydası için bizlere ve şehrin yönetimine tavsiyelerde bulunacak" şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından kent konseyini oluşturacak birimlerin seçimi yapıldı. Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nuri Selçuk, yönetim kurulu üyelerinin 7 üye yerine 41 üyeden oluşmasını istedi. Ancak bu öneri oy çokluğuyla kabul görmedi. Ardından yürütme kurulu seçimlerine geçildi. 94 üyenin oy kullandığı seçimlerde Ali Balaban, Mehmet Ören, Hüseyin Şengül, Şevket Karahan ve Süleyman Gülboy yürütme kurulu üyeliklerine,  Konsey Başkanlığına ise başkanlığa Sosyal Hizmet Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül seçildi. 

Bu haber 1019 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...