MÇK 30 Temmuz’a ertelendi

16 Haziran 2014 18:03

MÇK’nın kritik Haziran ayı toplantısı Temmuz’un sonuna ertelendi. Sebep; Kömür yakımının yasaklanmasının ardından Isparta İdare Mahkemesi’ne açılan davaların sonucunun beklenmesi. Çoğu site yönetimi de gözünü bugün gerçekleştirilmesi beklenen toplantıya çevirmişti. Toplantının ertelenmesiyle birlikte site yönetimlerinin de ne yapacağı merak konusu oldu.

Mahalli Çevre Kurulu’nun (MÇK) kritik Haziran ayı toplantısı Temmuz’a ertelendi. Bilindiği üzere MÇK daha önce havayı temiz tutmak için 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür yakımını yasaklamış ve çoğu kesimden tepkiler gelmişti.  Bunun üzerine MÇK’nın yeniden toplanacağı ve alınan bu radikal kararda yumuşamaya gidebileceği konuşulmaya başlanmıştı.

SİTE YÖNETİMLERİ MÇK’NIN KARARINI BEKLİYOR

Öte yandan çoğu site yönetimi doğalgazın zorunlu olmasından sonra yol haritasını belirlemek için MÇK’nın bugün gerçekleştirilmesi beklenen kritik toplantısını bekliyordu. Ancak edinilen bilgilere göre MÇK’nın bugün yapılması planlanan toplantısının 30 Temmuz’a ertelendiği öğrenildi. Ertelenme sebeplerinin başında ise kömür yakımının yasaklanmasının ardından İdare Mahkemesi’ne açılan davaların sonuçlarının beklenmesi geliyor.

SİTE YÖNETİMLERİ KARARSIZ

Diğer taraftan MÇK’nın ertlenmesi sonrası site yönetimleri kömür mü yoksa doğalgaz mı yakılacağı konusunda kararsızlıklarını sürdürüyor. MÇK’nın Temmuz’un sonunda yapacağı toplantıda kömür yasağının kalkmaması durumunda doğalgaz dönüşümü için 2 ay gibi kısa bir süre kalıyor. Hal böyle olunca yönetimlerin de kararsız kaldığı ve MÇK’dan çıkacak kararın beklenip beklenmemesi konusunda tartışmaların başladığı ileri sürüldü. 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...