Başbakan’a hakaretten Hakim karşısına çıkıyor

18 Haziran 2014 19:20

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yarın saat 09.00’da Isparta 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Hakim karşısına çıkıyor.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2013 yılı Aralık ayında yaptıkları hükümeti protesto eyleminde, yapılan yolsuzluk ve hırsızlıklardan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı sorumlu tutmalarından kaynaklanan söylemlerinden dolayı yarın Hakim karşısına çıkacak.

‘’BU SİYASİ BİR ELEŞTİRİDİR’’

Yaptığının siyasi sorumluluk ve siyasi bir eleştiri olduğunu savunan Şenol, şunları söyledi;  ‘’Biz Başbakanın kendisine ya da ailesine küfür etmiş değiliz. Hakaretten bu çıkar. Ama siyasi eleştiriyi hakaret olarak görüyorsa o zaman siyaset yapmayacak. Kendisi de benzer eleştiriler yapıyordu. Ayrıca hırsızlık ve yolsuzluklardan kimi suçlayacağız ve kimi sorumlu tutacağız. O bakanlar kabinenin üyesi değil mi? İlgili bakan, benim de şahit göstermeyi düşündüğüm Erdoğan Bayraktar, her şeyi Başbakan’ın talimatlarıyla yaptık demedi mi?

‘’HERKES KONUŞUYOR AMA HERKESE DAVA AÇMIYOR’’

Mahkeme, Başbakan’a hakaretten açıldı. Herkes sokakta bunları söylüyor ama herkese dava açmıyor. Konuşan kişilerin niteliğine bağlı. Bu tür davalar bence başbakanın demokrasiyi özümsemediği ve hazımsız olduğunu gösteriyor. Geçmiş dönemde Ecevit ve Demirel rekabetinde karikatüristler sürekli bunları çizerler ve mizahi eleştiriler yaparlardı. Ben Ecevit ve Demirel’in bir gazeteciyi, bir karikatüristi ya da kişileri mahkemeye verdiğini duymadım. Onlar eleştirilere gülüp, geçmişlerdir. Sayın Demirel’in çok eleştiri yapıldığı dönemde söylediği ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ sözü vardır.

Bu Başbakanın demokrasiyi özümsemediğini ve diktatör ruhlu olduğunu gösteriyor. Ayrıca yolsuzluk ve hırsızlıklar konusunda üzerine gitmek yerine sahiplendiğini gösteriyor.  O zaman bizim eleştirilerimiz haklı ve doğrudur. Mahkemede siyasi savunmamızı yapacağız.

Başbakanın kişilik haklarına hakaret etmediğimiz noktasından hareketle savunma yapacağız.

Yapılan bir hırsızlık ve yolsuzluk var. Bunu kim üstelenecek? Japonya, Çin ve Avrupa’da bir bakanın yolsuzluğu çıkıyor, başbakan istifa ediyor. Bu siyasi etik açısından olması gereken şey. Bizim de davetimiz buna yönelik. Hükümetin bakanları hırsızlık ve yolsuzluk yapmış, itiraf etmişler. Onları istifa ettiriyor. Kendisinin siyasi sorumluluğu yok. Biz o sorumluluktan dolayı istifasını istedik ve o anlamda hırsızlıktan sorumlu tuttuk. Kendi oğlu ifadeye çağrılacaktı, savcıları görevden aldı.’’

 

 

 

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...