Üzüm Pazarı üst örtüsü için rapor hazırlandı

18 Haziran 2014 19:25

Belediye, Emniyet, İl Özel İdare, Telekom ve AKEDAŞ yetkilileri dün sabahın erken saatlerinde Eski Üzüm Pazarı’nın üst örtüsünü yerinde inceleyerek rapor hazırladı. Önümüzdeki hafta rapor Anıtlar Kurulu’na sunulacak ve yıkımın ertelenmesi talebinde bulunulacak. Olumsuz karar çıkması halinde üst örtü yıkılacak.

Eski Üzüm Pazarı esnafı dün heyecanlı bir sabaha uyandı. Çünkü Anıtlar Kurulu kararı gereğince dün Eski Üzüm Pazarı’nın üst örtüsü yıkılacaktı. Ancak Vali Vahdettin Özkan ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın girişimleriyle yıkım gerçekleşmedi. Fakat Belediye, Emniyet, İl Özel İdare, Telekom ve AKEDAŞ yetkililerinden oluşan heyet Antalya Anıtlar Kurulu’na sunmak üzere inceleme yaparak rapor oluşturdu.

RAPORDA YIKIMIN UYGUN OLMAYACAĞI BELİRTİLDİ

İnceleme sonrası heyet oluşturdukları raporda esnaflar için olumlu görüşlere yer verdi. Çünkü üst örtünün kaldırılmasıyla pazarda alt ve üst yapının bozulacağı ve esnafın mağdur olacağı anlatıldı. İnceleme sonrası açıklamada bulunan eski Üzüm Pazarı’nın önde gelen esnaflarından Nuri Parlar, ‘’Anıtlar Kurulu Üzüm Pazarı’nın üzeri yıkılmadan yeni projeyi masaya almıyor. Bu sebeple önümüzdeki hafta Antalya’ya gidilecek. Koruma Amaçlı İmar Planı da bu süreçte askıdan inmiş olacak. Antalya’ya Vali Yardımcısı, Belediye Başkan Yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’nin de içinde olduğu heyetle Antalya Anıtlar Kurulu’na gideceğiz. Şu anda tutanak tutuldu. Bu rapor Anıtlar Kurulu’na sunulacak ve ikna edilmeye çalışılacak’’ dedi.

2 YOLU BULUNUYOR

Öte yandan heyetin Antalya’da yeni plan yapılıncaya kadar üst örtünün kalması, yoksa yeni proje onaylanıncaya kadar sökümün ötelenmesi talebinde bulunacağı öğrenildi. Parlar, teklifin kabul edilmesi halinde sürecin böyle işleyeceğini kabul edilmezse sökümün önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini ifade ederek ‘’Çünkü Anıtlar Kurulu yeni projeyi eskisi sökülmeden kabul etmiyor. Bu tutanaklarla bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Sürecin uzamamasını temenni ediyoruz. Esnafın kaygısı sürecin uzaması. Süreç uzarsa esnaflar burayı terk edecek. Buradaki işyerlerinin çoğu küçük. Malları sergileyebilmek için dışarıya çıkarıyorlar’’ diye konuştu.

HER ESNAF KENDİSİ DE ÖRTEBİLİR

Bu arada diğer bir seçeneğin de üst örtü kalktığında her esnafın kendi üst örtü sistemi yapacağını ve tek düze olmayacağını aktaran Parlar, ‘’Kötü bir görüntü ortaya çıkabilir. Belediye ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışarak altyapı sistemlerinin biran önce sokak sokak planlı bir şekilde yapılacağı sözünü belediye yetkilerimiz bizlere iletti.’’ Şeklinde konuştu. 

Bu haber 757 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...