Almanya’ya vizesiz gidebilecekler

19 Haziran 2014 15:56

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumlarından 20 öğrenci, Goethe-Zertifikat A1:Fitin Deutsch sınavını başarıyla geçerek, Almanya vizesi için gerekli olan Goethe-Zertifikat A1sertifikasını aldı. Öğrencilere sertifikaları, Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesinde törenle verildi.

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Lisesi Almanca Öğretmeni Sevinç Bozkurt alınan sertifikalarla ilgili şunları söyledi:

 “Almanca’nın, Avrupa Birliği’nin resmî ve en çok konuşulan dillerden birisi olduğu bilinmektedir.Almanca özellikle; Almanya, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre’nin büyük bölümü, İtalya’nın Güney Tirol bölümü, Belçika’nın doğu kantonları, Polonya ve Romanya’nın kimi bölgeleriyle Fransa’nın Alsas-Loren bölgesinde konuşulmakta olan bir dildir.

Ayrıca Kuzey Amerika’da (özellikle ABD), Latin Amerika’da Arjantin ve Brezilya’nın kimi bölgelerinde Almanca konuşulmaktadır. Bizim amacımız, Almanca’yı üniversite öncesi A1 ve A2 düzeyinde öğretmek. Goethe Enstitüsünün verdiği A1 sertifikası 127 ülkede geçerlidir. İki yıldır Almanca dersi, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar müfredatta yer alıyor. Bu da bizi böyle bir çalışmaya sevk etti. Hafta içi ve hafta sonu yaptığımız kurslarla öğrencilerimiz, tüm dünyada geçerli olan ve YÖK’ün de tanıdığı Goethe-Zertifikat A1 sertifikasını 15 öğrencimiz ve A2 sertifikasını da 5 öğrencimiz aldı. Önümüzdeki yıl daha fazla öğrencinin sertifika almasını sağlamak istiyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

2007 yılında yürürlüğe giren kanuna göre Almanya’ya gidecek olanlardan, Goethe Enstitüsü tarafından verilen A1 sertifikası isteniyor. Goethe-Institut’un sınavları, dünya genelinde yüksek bir tanınma derecesine sahip olup bunlarla bağlantılı sertifikalar, birçok ülkedeki işverenler ve eğitim kurumları tarafından Almanca bilgisinin yeterliliğini gösteren belge olarak kabul ediliyor.

A1 sertifikası alan öğrencilere Almanya’ya vizesiz gidebilme ve Almanya’da eğitim öğretim hakkı da verilebilmekte.

 

 

Bu haber 950 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...