“Isparta’da yapılan yatırımları çok beğendim”

5 Ekim 2012 19:11

Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal ve eşi Anil Aggarwal ile Gazeteci Osman Ünalan, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bir süredir Türkiye’de bulunan Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal ve eşi, Isparta’ya hayran kaldıklarını söyledi. Geçen yıl Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da bulunduğu BAKA heyetinin Hindistan’ı ziyaret ettiğini belirten Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal, Isparta’yı merak ettiklerini ve günübirlik olarak şehri görmek istediklerini belirttiler.

Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal, Isparta’yı ‘Burayı güllerin şehri olarak tanıdım’ derken, “Isparta’dan çok hoşlandım. Güzel, düzenli ve çok temiz bir il olarak gördüm. Hindistan ziyaretinizi biliyorum. Hindistan’da sizleri tekrar görmek bizi mutlu edecek. Ülkemize sizleri tekrar bekliyoruz” dedi. Isparta’da yapılan yatırımları çok beğendiğini aktaran Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal, Belediyenin çalışmaları ve gelir kaynaklarıyla ilgili olarak Başkan Yusuf Ziya Günaydın’dan bilgiler aldı. “Isparta’nın doğal bir güzelliği var” diyen Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal ziyaret sonrasında Babür İmparatorluğu'nun 6. hükümdarı Şah Cihan tarafından, o zamanki imparatorluğun başkenti olan Hindistan'ın Agra şehrinde, Jumna (Yamuna) Nehri'nin kıyısında yaptırılan ve bugün dünyanın yedi harikasından birisi konumuna gelen Taç Mahal’in maketini hediye etti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal ve eşi Anil Aggarwal’a, belediye tarafından üretilen gül tabakları, gülden yapılmış vazo ile gül setinin de aralarında bulunduğu çeşitli hediyeler sundu. Başkan Günaydın, Hindistan’a bir yıl önce BAKA heyeti ile birlikte gittiklerini ve Delhi’yi de gezdiklerini belirtti. Günaydın, “Delhi’yi çok iyi buldum. Hindistan halkının, Türk halkına yakınlığı ve sıcaklığını gördüm. Karşılıklı hediye alışverişleri yaptık. Vermiş olduğunuz hediye ile biz sizleri unutmayacağız. Sizlerin de bizleri unutmamamızı istiyoruz. Bizler dostlukları ve sohbeti önemseyen bir milletiz. Ülkenize tekrar yolumuz düşerse sizleri mutlaka ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hindistan Kuzey Delhi Belediye Başkanı Mira Aggarwal’ın, belediye hizmetleri ile ilgili olarak sormuş olduğu sorulara da cevap veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye ve şirketler olarak yapmış oldukları yatırımlar hakkında kapsamlı bilgilendirmede bulundu. 

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...