"Bilgiç bile oy verir ama söyleyemez!"

19 Haziran 2014 16:04

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Isparta'da, muhalefetin adayı olan Ekmelettin İhsanoğlu'nun çıkacağını ileri sürdü. Şenol hatta AK Parti Mİlletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in bile amcasının damadı olan İhsanoğlu'na oy vereceğini iddia etti.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin çatı adayının belli olmasının ardından flash bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu'nun hem Isparta'nın hem de AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in amcasının damadı olduğunu bildiren Şenol, "Isparta eniştesine sahip çıkacaktır" dedi.

BİLGİÇ BİLE OY VEREBİLİR

Olaya Isparta yerelinden bakıldığı zaman özellikle Şarkikaraağaç İlçesinde AK Parti'nin içinden daha fazla oy alacağını ifade eden Şenol, "Bilgiç ailesinden de çok oy verilir. Sayın Bilgiç de oy verebilir ama söyleyemez" diye konuştu.

"BENİM DE İSTEDİĞİM AKP'DEN BİLE OY ALACAK BİRİYDİ"

Öte yandan adayın önceden açıklanmasının, AKP’nin karşısında çok büyük cephe oluşmasını sağlayacağını ifade eden Şenol, "Partilerin adayından ziyade tüm ülkenin adayı olarak çıkacak. Benim de istediğim buydu. Ancak adayı insanlar bilmiyor. Farklı görüşler ortaya çıkabilir. Basından izlediğimiz kadarıyla AKP’ye yakın, Cumhuriyetçi, Atatürkçü kişiliği ön plana çıkmayan biri olarak anlatılıyor. Kimisi de olumlu, pozitif, Tayyip Erdoğan’a Suriye ve Mısır konularında direnen kişi olarak anlatıyor. Biz yakinen tanımıyoruz. CHP milletvekillerinin çoğu da bilmiyorlar. Ama CHP ve MHP genel Başkanları çıkarak bu ismi açıkladılar. Adayın halk tarafından tanınması ve insanlara anlatılması süreci var. CHP’de Deniz Baykal, Yılmaz Büyükerşen, hatta Abdüllatif Şener ön plandaydı. Şener’de dışarıdan olabilecek favori adaylardan biriydi. Çok hızlı şekilde anında tepki göstermenin doğru olduğunu zannetmiyorum" diye konuştu.

"ADAYI BEN BİLE BİLMİYORUM"

Adayla ilgili bilgilerin özellikle örgütlerle paylaşılması ve ikna edilmesi gerektiğini savunan Şenol, şöyle devam etti; "Önümüzdeki birkaç hafta içinde adayın pozitif yönlerinin anlatılması gerekiyor.  Aday hakkında bana detaylı soru sorsanız bende tam bilmiyorum. Önemli olan duruşu, tavrı, birleştiriciliğidir. Ben pozitif şekilde bakmak istiyorum. Kesin, net olumsuz ya da çok olumlu tavır koymanın şuanda doğru olduğuna çok inanmıyorum. En önemli şey dışarı karşı birlik ve beraberliği sağlayarak adaya tüm herkesin destek vermesinin sağlanmasıdır. Bu tüm partiler için geçerli. Çünkü Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçiyor ama adayın örgütü yok.

"CHP'NİN BİRKAÇ ÖZELLİĞİNE UYMUYOR"

CHP’nin anlatılan özelliklerinin çoğuna uysa da birkaç özelliğe uymuyor. Örneğin Cumhuriyetçi bir aday bekleniyordu. Mesela Abdüllatif Şener’in hırsızlık ve yolsuzluğa karşı AKP’ye koyduğu bir tavır var.  Şener ismi bu kadar tepki çekmezdi.

"ISPARTA'DAN İHSANOĞLU ÇIKAR"

Isparta halkı AKP’ye sıcak bakan bir halk değil. Isparta merkezde AKP’nin üstünlüğü kalmadı. Oy oranlarında büyük düşüş var. Daha önce yüzde 50’nin üzerinde oyu vardı. Şimdi daha aşağılarda Bu süreçte Isparta’da Tayyip Erdoğan’a daha az oy verileceğini düşünüyorum."

 

 

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...