Fransa İle Yalvaç Arasında Kültür Kardeşliği

21 Haziran 2014 13:09

Yalvaç Belediyesi ile Fransa’nın Bordeaux Cenon Belediyesi arasında kültür anlaşması imzalandı.Fransa’nın Cenon Belediyesi ile Yalvaç Belediyesi dün imzalanan sözleşme ile Kardeş Belediye oldular.

Cenon Belediye Başkanı Alain David ve beraberindekiler, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'yü ziyaret etti. David, “Cenon’da yaşayan Türk vatandaşlarımız bize Yalvaç’dan sık sık bahsediyorlar. Bizlerde Yalvaç’ın tarihini, kültürünü, doğasını merak ediyorduk ve güzelliklerini sürekli duyuyorduk. Bugün Yalvaç Belediyesini ziyaret ettik. Gerçekten mükemmel bir şehir. Görünümü ile gezilecek ve görülecek yerleri ile bir doğa harikası. Kardeş Belediyemiz olarak sürekli irtibat halinde olacağız. Belediye Başkanımız Halil Hilmi Tütüncü Beyefendiye, Belediye Meclis Üyesi arkadaşlara yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum’’dedi

Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ise, “Cenon’daki Türk Belediye Başkan Yardımcımız Hurizet Günler hanım ve Fransa-Yalvaçlılar derneği başkanımız Yusuf URAN’IN aracılığı ve destekleriyle Cenon Belediyesi ile kültür sözleşmesi imzalayarak Kardeş Belediyemiz oldular. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.’’dedi

 Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Tütüncü, heyete çeşitli hediyeler verirken, Cenon Belediye Başkanı Alain David de, Tütüncüye çeşitli hediyeler takdim etti.

 İlçe Kaymakamı Ahmet ALTINTŞ’ı makamında ziyaret eden ekip daha sonra Yalvaç’ın tarihi evlerini, tarihi sokaklarını, Pisidia Antoikcheia Antik Kentini gezen ekip Çınar altında yorgunluk kahvesi içti.

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...