7 bölge 7 dans büyüledi

21 Haziran 2014 13:14

7 Bölge 7 Dans Anadolu Kültürlerini Araştırma ve Sanat Derneği’nce gerçekleştirilen Türk Halk Oyunları ve Dans Festivali’nde Isparta, Gaziantep, Ege, Trakya, Ankara Seymen, Trabzon ve Denizli yörelerinin oyunları sergilendi. Oyunlar izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Yaklaşık 2 yıl önce Isparta’da kurulan 7 Bölge 7 Dans Anadolu Kültürlerini Araştırma ve Sanat Derneği, gösterilerine devam ediyor. 7’den 70’e herkese yöresel oyunların eğitimini veren 7 Bölge 7 Dans önceki gün akşam Belediye Kültür Sineması’nda Türk Halk Oyunları ve Dans Festivali etkinliği düzenledi. Etkinliğe halkın katılımı çok yoğun olurken, sergilenen Türk Halk Oyunları büyük beğeni topladı. Festivalde 7 bölgenin 7 ayrı oyunları sergilendi. Sergilenen oyunlar ve yöreleri şu şekilde: Isparta yöresi, Gaziantep yöresi, Ege zeybekleri, Trakya yöresi,  Ankara Seymen yöresi, Trabzon yöresi, Denizli yöresi. Ayrıca festivalde sürpriz olarak semazen gösterisi de sunuldu. 

ISPARTA’DA HALK OYUNLARINI SEVDİRMEK AMACINDAYIZ

7 Bölge 7 Dans Anadolu Kültürlerini Araştırma ve Sanat Derneği Başkanı Emrah Akar, 2 yıl önce kurulan derneğin 70 kişiyle yola çıktığını ve şuanda 55 kursiyeri olduğunu bildirdi. İlkokul öğrencisinden 70 yaşına kadar her kesimden kursiyerin olduğunu ifade eden Akar, “Isparta’da halk oyunlarını sevdirmek onları kültürlümüzle bağdaştırmak ve kültürümüzü unutturmamak amacındayız. Yurtiçi ve yurtdışı festivalleri oluyor. Isparta’mızı her yerde temsil ediyoruz” dedi.

 

Bu haber 957 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...