Tarihi tescilli bina yıkıldı yıkılacak!..

21 Haziran 2014 13:17

Turan Mahallesi Eski Sümerbank Caddesi  üzerinde bulunan ve 1935 yılında yapıldığı tahmin edilen eski bina, bakımsızlık nedeniyle neredeyse yıkılmak üzere. TED Koleji’nin karşısında bulunan ve her geçen gün bir parçasının düştüğü belirtilen bina, hem öğrenciler hem de yoldan geçenler için büyük bir tehlike arz ediyor.

SON 2 YILDIR PARÇALAR KOPMAYA BAŞLADI

Mahalle sakinleri binanın kendileri açısından büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Özellikle okul bölgesi içinde kalan bina aynı zamanda ana cadde üzerinde bulunduğu için yoldan geçen vatandaşları da tehdit ediyor. Binayı bildikleri için bu yolu kullanmamaya dikkat ettiklerini ancak bilmeyenler ve küçük çocuklar açısından büyük sıkıntı olduğunu ifade eden mahalle sakinleri; ‘’Son 2-3 yıldır bu bina mahalleyi tehdit ediyor. Bu yıl kendiliğinden göçer diye bekliyorduk. Kışın kar yağsaydı bu bina kesin yıkılırdı. Öğrenciler geçiyor onlar için büyük tehlike. Ayrıca vatandaşlar da burayı yoğun şekilde kullanıyor. Ayrıca binanın yan tarafında bir de kiracı var. Kendisi arada dükkânını açıyor.

MAHALLE OLARAK İMZA TOPLADILAR

Mahalle sakinleri olarak imza topladık. İmzaları muhtarlığa verdik, muhtarımız da Valiliğe başvurdu. Antalya Vakıflar Müdürlüğü’nden gelip, incelediler. Bir daha da bir şey demediler.

Buraya bakım yapılacaksa yapılsın. En azından üstünde kiremitler alınsın’’ dediler.

‘’MAL SAHİPLERİ İLGİLENMEZSE BELEDİYE İLGİLENMELİ’’

Mahalle Muhtarı Sezgin Gülatan da binanın tarihi tescilli ev olduğu için müdahale edilemediğini ifade etti. Bu anlamda tehlikenin bertaraf edilmesi için Belediyeye dilekçe verdiklerini bildiren Gülatan, ‘’Belediye Kültür Müdürlüğü’nden ekip inceledi. Buranın veresesi çok olunca kimse taşın altına elini koymuyor. Onlar yapmazsa belediyenin ilgilenmesi gerekiyor. Onlar da bir şey yapmıyor. Bugüne kadar yaptığımız girişimlerden sonuç alamadık. Bu bina konusunda 2 yol gösteriliyor. Burayı önce mal sahibi koruma altına almak zorunda. O değilse belediye bu üstlenmek zorunda. Burayı satalım dedim. Hatta ben alayım muhtarlık yapalım dedik. Ama ona da yanaşmıyorlar. Allah korusun altından geçerken birisinin üstüne düşse kötü sonuçlar ortaya çıkar. Bizim korkumuz bu. Binanın karşısında TED Koleji var. Ayrıca altındaki motorcu var. O da burada nasıl duruyor anlamıyoruz’’ şeklinde konuştu. Mahalle sakinleri ve Muhtar Gülatan, Vali Vahdettin Özkan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan çözüm bekliyor.

 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...