“Kararınızı bir kez daha gözden geçirin”

21 Haziran 2014 13:20

Sidre 2000 İlköğretim Okulu yasa gereği Ortaokula dönüşüyor. Bu sebeple okulda okuyan yaklaşık 500 öğrenci Halıkent İlköğretim Okulu’na gitmek zorunda. Mahalle Muhtarı Hacer İnci Özbey, burada yaşayan ailelerin maddi durumunun bunu kaldırmayacağını ve ailelerde kopuklukların meydana gelebileceğini söylüyor.

Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, Sidre 2000 İlköğretim Okulu’nun Okul Dönüşümü kapsamında Ortaokul olacağını ve yaklaşık 500 öğrencinin Halıkent İlköğretim Okulu’na gitmek zorunda kalacağını bildirdi. Özbey, mahalle sakinlerinin zaten zar zor şartlar yaşamlarını sürdürdüklerini ve çoğu annenin sabahın erken saatlerinde kalkarak çapa yapmaya, yevmiyeye gittiklerini, çocuklarını okula gönderemeyeceklerini, gönderseler de maddi imkânsızlık nedeniyle ailelerde kopuklukların yaşanacağını ileri sürerek şunları söyledi; ‘’Geçtiğimiz gün Okul Aile Birliği Başkanımız aradı ve haber verdi. Sidre 2000 Okulunun ortaokul olacağını ve Halıkent’teki okulun ilkokul olacağını söyledi. Sidre 2000 Okulu, hem ilkokulu hem de ortaokulu kaldıracak bir fiziki altyapıya sahip. Yasa çıktıktan sonra biz kurallara uyuyoruz. Girişimiz ve çıkışımız ayrı. Bizim bahçe girişimiz de ayrı. Sadece ortadan bir duvar örülürse kendi mahallemizin hem ilkokula hem de ortaokula yetebilecek bir durumda. Burası kendi kendine yetebilen bir okul.

‘’SERVİSE VEREBİLECEK PARALARI YOK!’’

Sidre 2000’nde okuyan ilkokul öğrencilerinin Halıkent’teki okula gönderilmeleri söz konusu. Ancak mahallemizin bu durumu kaldıracak durumu yok. Mahallem maddi durumu zayıf. Genellikle asgari ücretli çalışanlarımız var. Anneler de gündüzleri saat 07.00’da tarıma giden kesim. Zaten zar zor geçimlerini sağlıyorlar. Bu çocukların Halıkent’e gitmeleri çok zor. Anne sabah 7’de çocuğunu okula bırakacak. Ders başlayana kadar çocuk 1 saat okulda bekleyecek. Çünkü annesi işe gitmek zorunda. Servise verecekleri paraları yok.

‘’MİLLİ EĞİTİM SERVİS PARASIYLA ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMALI’’

Ya Milli Eğitim çocukların servis ücretini karşılayacak, öğrencileri orada avutacak, öğlen yemeğini yedirecek akşam 17.00’da da ailesi işten gelince evine bırakacak. Başka hiçbir seçenek yok. Ya da insanları çaresiz bırakacaklar. Böyle olursa aileler çocuklarını okullara göndermeyi düşünmüyorlar. Çünkü aileler maddi sıkıntıya giriyorlar. Maddi sıkıntılar yüzünden bugün aileler parçalanmaya kadar gidebiliyor. Aile içi kavga çocuklara yansıyacak. Bu insanlar kırsal kesimden gelen insanlar. Bu insanlar tarlaya çapaya gidiyor. Gün ağarmadan evden çıkıyorlar. Burdur’a giden işçimiz çok. Onlar sabah 6’da evden çıkıyor.

Mahallemizde yaklaşık 450-500 öğrenci var.

‘’YENİ OKUL YAPILSIN O ZAMAN’’

Yetkililer gerekli incelemeleri yapacaklarını okulun fiziki yapısını araştırarak mahalleye faydalı bir karar vereceklerini söylediler. Okulumun fiziki yapısı 4+4+4 sistemine uygun.

Sidre öğrencilerinin Halıkent’e gitmesi mahallenin maddi ve manevi sıkıntıya düşmesi demektir.’’

 

Bu haber 1277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...