Sosyoloji Bölümü Yetişkin Eğitimi Projesinin Bulgaristan Ayağı Tamamlandı

21 Haziran 2014 13:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından AB Grundtvig projesi kapsamında geliştirilen "LP- New Resources for Our Community-Engelsiz Yaşam Yeni Gücümüz” başlıklı projenin çalışmaları devam ediyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Grundvig Programı-2013-1-RO1-GRU06-29544-3 çerçevesinde bir yıldır devam eden projede, her türlü engeli aşmanın, topluma ve hayata tam olarak katılmanın sosyal hareketlilik ve kültürel etkileşimden geçtiği savunuluyor.

Dört yurt dışı hareketliliğinin yer aldığı proje kapsamında, Üniversitemiz personeli ve öğretim elemanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlükleri personeli ile çok sayıda STK temsilcisinden oluşan 30 kişilik proje heyeti, Bulgaristan Varna-Veliko Tarnovo Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından ağırlandı.

Projenin Bulgaristan ayağında kültürlerarası iki atölye çalışması yapıldı. İlk atölyede proje hakkında bilgi verildi. Türkiye, Romanya ve Bulgaristan deneyimlerinde engelsiz bir yaşamın olanaklılığı değerlendirildi. Üç ülkenin kültürel ve tarihi özelliklerinin paylaşıldığı atölyelerde, kültürlerarası etkileşimin ve toplumsal hayata tam katılım için özellikle istihdamın ve mesleki eğitimin önemine dikkat çekildi. Üç ülke deneyiminde Türkiye’nin AB ve ulusal yasal düzenlemeleri konusundaki çabalarına karşın, engellerin aşılması, eşit ve tam katılım için pozitif ayrımcılık yapması gereği; mesleki eğitimle beraber eğitici eğitimleri konusunda da çalışmaların başlatılması gerektiği vurgulandı.

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...