Kızılay Kan Merkezi Ramazan’da da çalışacak

21 Haziran 2014 13:32

Isparta Kızılay Kan Merkezi, Ramazan ayında gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek amacıyla iftar sonrasında da mesai yapacak.

Ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma başlatan Türk Kızılayı, Kan Bağışı Merkezleri’nde iftar sonrasında da mesai uygulaması başlatıyor. Ayrıca tüm Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri de gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek.

KAMPANYALAR DÜZENLENİYOR

Isparta Kızılay Kan Merkezi’nden verilen bilgi şu şekilde: “Türk Kızılay’ı, 2005 yılında başlatmış olduğu ve ülkemizdeki en Güvenli Kan’ı temin etmeye yönelik yürüttüğü “Ulusal Güvenli Kan Temini Programını, Sağlık Bakanlığı’nın himayesi altında, başarıyla sürdürmektedir. Bu kapsamda hem toplumun Kan Bağışı konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarını ve hem de Kan Bağışı kampanyaları gerçekleştirmektedir.

1557 HASTANENİN KAN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Ülke geneline yayılmış 16 Bölge Kan Merkezi ve 62 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet vermekte olan Türk Kızılay’ı, toplamış olduğu kanlar ile sorumlu olduğu 1557 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamaktadır.

KÜÇÜK BAHANELER BÜYÜK İYİLİKLERE ENGEL OLMASIN

Geçmişte edindiğimiz tecrübelere bağlı olarak biliyoruz ki; her yıl özellikle yaz aylarında Kan Bağışı sayılarında önemli miktarda azalma gerçekleşmektedir. Ramazan ayının bu yıl ve bundan sonraki birkaç yıl boyunca yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Türk Kızılayı Ramazan ayına yönelik kampanya başlatmıştır. Kampanya’nın sloganı; ‘Küçük bahaneler büyük iyiliklere engel olmasın.’ Kampanya kapsamında Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezleri ve Kan Alma Birimleri akşamlarıda hizmet vermeye devam edecektir. Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına Teravih namazı saatlerinde Camii’lerdi ve belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklerde gezici ekipler düzenlenecektir.”

 

 

Bu haber 859 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...