Aşk engel tanımadı

21 Haziran 2014 13:39

Isparta’da ikamet eden Gülşen Uludağ, internette tanıştığı kendisi gibi engelli olan Bursalı Ersan Ertan ile evlenmeye hazırlanıyor. Çiftin buluşmasını ve onların evlenmeleri için elinden geleni yapan Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç, “Ben de engelliyim. Onları çok iyi anlıyorum. Aşk engel tanımaz. Evliliklerini yürüteceklerine canı gönülden inanıyorum. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” dedi

Isparta'da yürüme engelli 31 yaşındaki Gülşen Uludağ, Bursa'da kendisi gibi yürüme engelli olan 36 yaşındaki Ersan Ertan ile internetten tanıştı.  Birbirlerini hiç görmeden seven ve evlenmeye karar veren çiftleri ise kendisi de yürüme engelli olan Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç buluşturdu.

EVİ DE KENDİSİ HALLETTİ

Engelli çiftlerin evlendikten sonra yaşayacakları evi ayarlayan Bilgiç, çiftlerin rahatlıkla eve girip çıkmaları için  tadilat yapılmasına  karar verdi. Bilgiç, Belediye'den  tek katlı üç odalı evin engelsiz hale getirilmesi için yardım istedi. Ekipler, hemen çalışmaya başladı.  Evin dış kapı giriş bölümüne ve odalara giriş bölümüne rampa yapıldı.

DAMADI ISPARTAÝA GETİRDİLER

Genç çiftlerin,  kavuşma hikayesini anlatan Bilgiç,  " Engelli Derneğimizin üyesi olan yürüme engelli  Gülşen Uludağ, internet aracılığıyla Bursa'da kendisi gibi yürüme  engelli olan Ersan Ertan ile tanışmışlar birbirlerini sevmişler. Biz geçtiğimiz günlerde üyelerimiz adına Çanakkale gezisi düzenledik. Gezi dönüşü Gülşen, Bursa'da Ersan ile görüşmek istediğini söyledi. Otobüsle Bursa'ya giderken girişte bir akaryakıt istasyonuna Ersan ve ailesi geldi. Biz de otobüste 46 kişiyiz. Babası oğlunu getirdiğini belirterek, benzinlikte Gülşen'e yüzük  taktı.  Oğlunu bize teslim etti. Biz de damadı alarak Isparta'ya geldik. Buraya geldikten sonra bazı ailevi sorunlar yaşandı ve düğün töreni gerçekleşmedi.  Daha sonra kızla oğlan bana telefon açtı. Birbirlerini sevdiklerini, ayrılmak istemediklerini söylediler. Ben yeniden devreye girdim.  Aileler anlaştı.  Mahallemde kendi evimin yanındaki amcama  ait  tek katlı üç odalı evi onlar için ayarladım. Bu sayede onlara göz kulak olabileceğim. Yürüme engelli oldukları için eve  rahatça girip çıkmaları adına  evin girişine rampa yaptırıyoruz. Bu konuda belediyeden yardım istedik . Ekipler hemen geldiler. Belediyeye teşekkür ediyorum. Şimdi evi engelsiz hale getiriyoruz. Boya badanası yapılacak" dedi.   

“NİKAHI BAŞKAN GÜNAYDIN KIYSIN”

Bir engelli olarak onları en iyi anlayacak kişinin kendisi olduğunu belirten Muhtar Bilgiç, " Aileler  hoşnut oldu. Damat Isparta'ya gelecek. Salı günü Halife Sultan Mahallesi'nde kız evinde kına gecesi  yapılacak. Çarşama günüde gelini çıkarıp evlerine getireceğiz. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın'ın bu güzel günde çitflerimizin nikahını kıymasını istiyoruz" diye konuştu.      

ONLAR BU EVLİLİĞİ YÜRÜTECEKLER

Çiftlerin biraraya gelmesi için çaba sarfederken,   eleştiri aldığını da kaydeden Bilgiç, "Bu konuda birbirlerini idare edemezler yanlış iş yapıyorsun diyenler oldu. Ama ben sevginin her engeli  aşacağını biliyorum. Onlar  göreceksiniz bu evliliği yürütecekler. Biz de  her türlü yardımı yapacağız.  Hayırseverlerden de çiftlere yardım etmelerini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...