Belediye parayı almadan tapuyu verdi

21 Haziran 2014 13:59

755 yataklı şehir hastanesi inşaatının üç aydır başlamamasının nedeni olarak gösterilen belediyeye ait arazinin tapusu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından imzalanarak Sağlık Bakanlığı'na verildi. Başkan 'Parasını almadan tapuyu verdim.  İnşaatın başlamasını oyalıyor diyorlardı. Kimin oyaladığını kamuoyu gördü" dedi

Seçim öncesinde temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen inşaatına başlanamayan 755 yataklı şehir hastanesinin önündeki tapu engeli ortadan kalktı.

ENGEL BELEDİYE ARAZİSİ GÖSTERİLDİ

Kamu özel ortaklığı modeliyle  eski Sümer Halı Fabrikası sahası üzerinde inşaatı yapacak olan Akfen Holding'in inşaata başlamamasının nedeni hastane sahası üzerinde Belediyeye ait toplam  2 bin 900m2'lik arsanın tapu devrinin yapılmamasıydı. 

ZİYARET SIRASINDA İMZAYI ATTI

Bu nedenle 'inşaatı bilerek geciktiriyor, oyalıyor' şeklinde hükümet kanadından eleştirilerin odağında olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın  3 milyon lira değerindeki arazinin tapu devrini dün imzaladı. Başkan imzayı, Ankara'ya  atanan SGK İl Müdürü Mehmet Bayram'ın veda ziyareti sırasında attı.

İTİMAT ETTİM ATTIM İMZAYI

Ziyaretin ardından bir gazetecinin, hastane inşaat sahası üzerindeki tapu devrinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Başkan Günaydın,   gazeteciye "   Bana bir soru sordun.  Burada biraz önce bir imza attım. Gözünüzün önünde gerçekleşti. O tapu devrinin imzasıydı. Şu anda tapu devrini verdim.  Ne para veriyorlar ne pul veriyorlar. Buna rağmen itimat ettim ve verdim. Hani tapuyu  vermiyordum hani  inşaatın başlamasını oyalıyordum. Şimdi imzayı attım gördünüz. Memurlarım bile bu konuda ne kadar aceleci davranıyor.  Bir dakika bile durmuyor. Bu odada misafirle ilgilenirken misafirin önünde o imzayı attım. Demek, bu tür konularda  5 dakika bile bekleyemiyoruz ve imzamızı atıyoruz. Personelin nasıl çalıştığını bu konuda sizlerde  gördünüz" diye konuştu. 

PARA YATSAYDI OTOPARK  İÇİN HARCAYACAKTIK

Tapuya karşılık  Belediye hesabına paranın yatmadığını kaydeden Başkan Günaydın, "Hesaba para geçilmedi. Acele etmelerinin nedeni para vermeden  bir an önce tapuyu alma peşinde olmaları. Halbuki biz o parayı çok önemli bir yere katlı otopark projesine harcayacaktık. Ama maalesef veremediler, ama veremedikleri halde ben imzamı attım. Oyalıyor diyorlardı.  Oyalayanın kim olduğu anlaşıldı. Parayı verirler diye bir süre baktık ama vermediler, oyaladılar. Oyalanın kim olduğunu sizler gördünüz" açıklamasında bulundu. 

755 YATAKLI HASTANE

Isparta Şehir Hastanesi Projesi; 450 yataklı Genel Hastane ve 305 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 755 yataklı bir Entegre Sağlık Kampüsü yatırımını içeriyor.  Akfen İnşaat, Isparta şehir hastanesi yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi ihalesinde, her şey dahil yıllık 52.25 milyon TL fiyat ile en düşük teklifi verdi. 755 yatak kapasiteli hastane projesinde devlet, yüklenici firmaya 25 yıl kira bedeli ödeyecek.

 

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...