Okul Dönüşümlerine tepkiler çığ gibi…

21 Haziran 2014 14:00

Isparta'da okul dönüşümü programı kapsamında velilerin tepkisi dur durak bilmiyor. Önceki gün Halıkent Ortaokulu öğrenci velilerinin çocuklarını Sidre 2000'e göndermek istememesinin ardından dünde Sidre 2000 İlkokulu öğrencileri ve velileri Halıkent'e gitmek  istemediklerini söylediler

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı döneminde tamamlanması gereken okul dönüşümü programı kapsamında yapılan değişikliklere karşı, velilerin tepkisi çığ gibi büyüyor. Gürkan Ortaokulu ile başlayan tepkiler önceki gün Halıkent Ortaokulu öğrencileri ve velilerin Sidre 2000 Ortaokulu'na gitmemek için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çıkarma yapmasıyla sürmüştü.  Dün de Sidre 2000 İlkokulu öğrencilerinin velileri dönüşüm kapsamında çocuklarını Halıkent İlkokulu'na göndermeyeceklerini açıkladılar. Okul bahçesinde toplanan veliler,  Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunmak üzere imza topladılar. Ardından tepkilerini  objektiflere yansıttılar

BURADAKİLER TARIMDAN EKMEK YİYOR

Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, burada  eylem ya da miting yapmadıklarını belirterek. "Biz gerekli makamlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.Bizim sorunumuz ulaşım. Öğrenci velilerimizin başlıca geçim kaynağı tarım. Bu mahallede insanlar sabah 6’da tarlaya gidiyorlar.  Velilerin önce çocukları okula bırakıp sonra tarlaya gitmeleri gerekiyor bu durumda. Çocuklarını 2 saat okul bahçesinde beklemeleri lazım. Bu mümkün değil. Servis tutmaya kalkan vatandaşım geçim sıkıntısı çeker. Bu ailelerin dağılmasına yol açar. Biz okul olarak bu zamana kadar konulan bütün kural ve yasalara okulumuzun daha işleyişli olması için uyduk. Okulumuzun binası 2’ye ayrılırsa orta ve ilkokul olarak  ihtiyacımıza cevap verebilecek. Halıkent ile Sidre arası600 metredeğil okuldan okula ölçmeyelim uzaklığı" dedi.

DİKEN ÜSTÜNDEYİZ

Öğrenci Velisi Müzeyyen Seven da, "Burası yıllarca ilkokul ortaokul  beraber yürüdü. Son iki senedir diken üstündeyiz. Ben vardiyalı bir işte çalışıyorum servis ücretini ödeyemeyecek olan birçok insan var. Bizi neden servisleri kullanmaya zorluyorlar? Çocuklarımız için kış bir sorun olacak. Biz ne öğretmenimizin değişmesini ne de okulumuzun değişmesini istiyoruz" diye konuştu.  

OKUL YAPILACAK SAHAMIZ VAR

Geçen dönemde Okul Koruma Derneği yönetiminde bulunan Hüseyin Gökçebay da "Okulumuz 2000 yılından beri hizmet veriyor. Bizim çocuklarımızın yaşları küçük.  Sidre ile Halıkent arası3 kilometre5-6 yaşındaki çocuklar nasıl3 kilometreyol gidecekler? Buradaki insanlar dar gelirli bu mahalle servis ücreti ödeyebilecek bir durumda değil.  Bu mahalleye başka okul yapılsın okul yapılacak kadar büyük alanımız var. Biz yetkililerden  ilkokulun okul binasında kalmasını istiyoruz" görüşünü iletti. Bir başka öğrenci velisi  Ahmet Doğan da "Halife Sultan mahallesinde yapıldığı gibi yeni okul binası istiyoruz. Biz gariban insanlarız. Bazı aileler çocuklarını okula göndermemekten bahsediyor .Bu işin sonuna kadar gideceğiz.  Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. İnsanlar çalışsın mı okula sabah çocuk mu taşısın?" diye tepkisini gösterdi. Minik öğrenciler de  'Biz başka okula gitmek istemiyoruz.Okulumuzu istiyoruz" dedi. Daha sonra grup sessizce dağıldı.

 

 

 

Bu haber 1265 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...